Felix Borcean promite sprijin pentru Jupa


În urmă cu o lună, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a avut o întâlnire cu cetăţenii din satul aparţinător Jupa, întrevedere în cadrul căreia aceştia i-au prezentat edilului o listă pe care se regăseau mai bine de 20 de probleme cu care locuitorii din zona periurbană se confruntă şi pentru rezolvarea cărora au cerut sprijin administraţiei locale. Atunci, la sfârşitul lunii mai, Felix Borcean a promis că va reveni la Jupa pentru a încerca să vadă ce e de făcut în privinţa drumurilor, trotuarelor şi a rigolelor care ridică probleme, situaţia acestora fiind cel mai des invocată de cetăţeni.

Edilul, însoţit de viceprimarul Marius Isac şi de Ion Gheorghe Ştefan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare din cadrul Primăriei, precum şi de reprezentantul firmei care a realizat drumurile din localitate, s-a aflat din nou, luni, 26 iunie, în mijlocul cetăţenilor din Jupa. În ceea ce priveşte rigolele de pe marginea Drumului naţional care traversează acest cartier al municipiului, amenajarea acestora nu intră în responsabilitatea Primăriei, însă Felix Borcean le-a promis oamenilor că miercuri, 28 iunie, ar urma să aibă o întrevedere cu reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Caransebeş, la care vor lua parte şi cetăţeni din Jupa.

Am mai discutat, de asemenea, despre cursul de apă care se află în spatele Căminului cultural, un pârâu care face probleme localnicilor şi pe care vom încerca să-l amenajăm, despre toaletarea copacilor care mărginesc Drumul naţional, sens în care noi nu putem interveni, deoarece pot fi atinse firele de curent, astfel că voi vorbi cu cei de ENEL, să vedem ce se poate face şi pentru rezolvarea acestui aspect”, a spus edilul municipiului.

Cea mai arzătoare problemă a cetăţenilor din Jupa este legată de renovarea Căminului cultural. „Ruga este în 26 octombrie, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Dumitru, şi vom încerca să amenajăm acest obiectiv, din fonduri proprii, până atunci. Dacă nu, cu siguranţă, o vom face în anul care urmează”, a mai spus Felix Borcean.

Sonia BERGER