S-au asfaltat drumurile vicinale la Constantin DaicoviciuProiectul de modernizare a drumurilor vicinale din comuna Constantin Daicoviciu cuprinde trei trasee, respectiv Mâtnicu Mare – Prisaca (prin pomicultură), Peştere – Căvăran (prin pomicultură) şi Zăgujeni – Prisaca (prin balastieră), toate fiind alese de conducerea administraţiei locale.
Investiţia – ne-a informat primarul Daniel Boambeş – este de 4,5 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2, cofinanţarea fiind asigurată de la bugetul local.
Imediat după obţinerea finanţării, au fost demarate procedurile pentru implementarea proiectului, fiind derulate licitaţiile de proiectare, execuţie lucrări şi verificarea proiectului tehnic. În urma finalizării acestor proceduri, a avizării documentaţiilor şi obţinerea autorizaţiei de construire, a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor, trecându-se la aşternerea stratului de asfalt pe cele trei trasee incluse în proiect, pentru ca apoi să se lucreze la balastarea acostamentelor drumurilor.
„Ca urmare a solicitării cetăţenilor în cadrul şedinţelor publice organizate, în mandatul trecut, în fiecare localitate a comunei, am hotărât, împreună cu colegii din Consiliul local, să alocăm fonduri de la bugetul propriu pentru întocmirea documentaţiilor necesare accesării fondurilor guvernamentale privind asfaltarea acestor trasee de drumuri vicinale. Mai mult, solicitările cetăţenilor au fost justificate şi de starea drumurilor judeţene care tranzitează comuna noastră. La vremea accesării finanţării acestei investiţii s-a hotărât evitarea traseului drumurilor judeţene şi devierea traficului pe aceste drumuri vicinale”, ne-a spus primarul Daniel Boambeş.
Mădălina DOMAN