Steaua a luat Cupa la Caransebeş


mircea novacovici 2
Sâmbătă, 24 ianuarie, în Sala de Sport „Valeria Borza” a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8 s-a disputat prima ediţie a Cupei „Mircea Novacovici” la fotbal, care a reunit echipe din zona Caransebeş şi în care au evoluat jucători sau foşti fotbalişti din Ligile a IV-a şi a V-a. La startul turneului s-au aliniat opt echipe, împărţite în două grupe.
După desfăşurarea primelor meciuri, s-au înregistrat următoarele rezultate: Grupa A: Rapid Buchin – Foresta Armeniş 1-0; Era Club Caransebeş – Vulturii Obreja 1-2; Rapid Buchin – Era Club Caransebeş 4-0; Foresta Armeniş – Vulturii Obreja 1-1; Rapid Buchin – Vulturii Obreja 1-1; Foresta Armeniş – Era Club Caransebeş 2-1; Grupa B: AS Bucoşniţa – Steaua Caransebeş 0-5; Morman Caransebeş – Pompierul Caransebeş 1-1; AS Bucoşniţa – Morman Caransebeş 1-5; Steaua Caransebeş – Pompierul Caransebeş 2-0; AS Bucoşniţa – Pompierul Caransebeş 2-9; Morman Caransebeş – Steaua Caransebeş 3-1.
În prima semifinală s-a impus Steaua Caransebeş, care a câştigat cu 1-0 în faţa Rapidului din Buchin, în timp ce în semifinala a doua Vulturii Obreja au trecut de Morman Caransebeş cu scorul de 3-2.
Finala mică a fost câştigată de Morman Caransebeş, cu 3-0, deoarece formaţia din Buchin nu s-a prezentat. În finala mare s-au impus „steliştii” caransebeşeni care au trecut cu 2-1 de „vulturii” din Obreja.
Arbitrajul a fost asigurat de membrii Comisiei Municipale de Arbitraj din Caransebeş, alcătuită din Sorin Costachi, Remus Orleanu şi Florin Lascu. În discursul ţinut la finalul competiţiei, Viorel Lolea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, instituţie care a şi organizat turneul, ţinând cont de succesul înregistrat, a promis ca cea de a doua ediţie a acestei cupe, de anul viitor, se va desfăşura în Sala Polivalentă din Pipirig.
Festivitatea de premiere a fost oficiată de Duly Kelemen, preşedintele Comisiei de Arbitraj şi unul dintre organizatorii întrecerii, împreună cu Dorin Novacovici, fiul regretatului fotbalist şi antrenor caransebeşean Mircea Novacovici.
Mircea Novacovici (1 ianuarie 1942 – 27 mai 1995) şi-a început cariera de fotbalist în 1960, la juniorii lui CFR Caransebeş. În perioada studenţiei, a jucat la Poli Timişoara, după care a revenit la echipa lui de suflet, CFR Caransebeş. Mai târziu a fost jucător şi antrenor la UMT şi la CFR Caransebeş, încheindu-şi activitatea ca antrenor, la formaţia IRTA Caransebeş.
Sorin ROGOZ