Vaccinare și testare pentru învățare, în Caraş-SeverinPrefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a participat recent la lansarea Campaniei Naționale ,,Vaccinare și testare pentru învățare!”, acţiune derulată de Inspectoratul Școlar Județean la Palatul administrativ din Reşiţa, în prezența secretarului de stat pentru învățământ preuniversitar, Ion Sorin.
La această întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, directori ai unităților de învățământ preuniversitar, reprezentanți ai Centrului Universitar UBB din Reșița, reprezentanții filialelor judeţene ale federațiilor sindicale din educație, reprezentanți ai părinților și elevilor, precum şi ai societății civile.
Scopul principal al Campaniei ,,Vaccinare și testare pentru învățare!” este promovarea acțiunilor de vaccinare și testare a tuturor persoanelor implicate în actul educațional, în vederea combaterii pandemiei Covid-19, pentru a putea reveni în siguranță, fizic, la școală.
Parteneri în cadrul acestei campanii derulate și în județul Caraș-Severin sunt reprezentanți ai autorităților publice locale și județene și ai Direcției Judeţene de Sănătate Publică, am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.
Cu această ocazie, Cristian Gâfu a subliniat că toate acţiunile de acest gen au ca scop asigurarea unui climat cât mai propice activităţii de învăţământ, apreciind că educaţia copiilor este una din preocupările principale ale statului în timpul pandemiei.
Totodată, prefectul a ţinut să mulţumească reprezentanţilor copiilor pentru aportul acestora în lupta contra răspândirii virusului, în perioada Stării de urgenţă, atât prin realizarea şi distribuirea de mesaje şi clipuri video, cât şi prin respectarea de către marea lor majoritate a regulilor epidemiologice în vigoare.
Prefectul a solicitat ca în continuare elevii, părinţii şi cadrele didactice să respecte normele de protecţie, pentru că doar aşa va fi posibil ca următorul an şcolar să debuteze în condiţii de normalitate.
Campania Națională ,,Vaccinare și testare pentru învățare!” se încheie în data de 29 aprilie, în fiecare județ din România, se mai arată în comunicatul de presă.
Mădălina DOMAN