Marcel Vela are soluţii pentru evitarea scăderii salariilor şi pensiilor


În cadrul unei recente conferinţe de presă, Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş şi membru în Biroul Politic Central al PNL, a declarat că a identificat o soluţie menită să ducă la evitarea propunerilor din Scrisoarea de intenţie către FMI, de scădere a salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 procente. În acest sens, liderul liberal promovează ideea restructurării instituţiilor deconcentrate din fiecare judeţ, în Caraş-Severin funcţionând la ora actuală aproape 50 de astfel de structuri. (C. Senco)

Ion Marcel Vela, primarul Caransebeşului şi membru în Biroul Politic Central al PNL, a susţinut recent o conferinţă de presă, prilej cu care a precizat că a identificat o soluţie menită să ducă la evitarea propunerilor făcute de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, de scădere a salariilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 procente. Vela consideră că propunerea lui ar conduce şi la scăderea birocraţiei şi a cheltuielilor în aparatul de Stat. Mai exact, Vela promovează ideea restructurării deconcentratelor din fiecare judeţ. Potrivit primarului, la ora actuală, în judeţ funcţionează aproape 50 de astfel de instituţii, cu structuri stufoase şi cheltuieli mari de la Bugetul de Stat.

„Aceste structuri ar putea fi organizate la nivel regional, cu reprezentanţi în fiecare judeţ. Cheltuielile aparatului de Stat ar putea să scadă astfel de aproximativ opt ori”, a mai spus primarul Caransebeşului, care a adăugat că în cele 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, funcţionează mai mult de 2.000 de instituţii deconcentrate, fiecare din acestea conduse de câte un director, un director-adjunct, un director economic, secretare, contabili, şoferi şi alţi angajaţi. La cheltuielile salariale implicite se adaugă cele cu utilităţile, ba în unele cazuri şi cele cu chiriile.

În opinia lui Vela, odată cu reorganizarea acestora pe cele şapte regiuni de dezvoltare, cheltuielile ar scădea semnificativ şi s-ar reduce semnificativ birocraţia. (C. Senco)