Un Centru pentru persoane vârstnice prinde contur la Slatina-TimişÎn această perioadă, una dintre clădirile din centrul comunei Slatina-Timiş se află într-un amplu proces de reabilitare și extindere, printr-un proiect derulat prin Programul Regio-POR în Regiunea Vest, respectiv un Centru social de zi pentru persoane vârstnice. Clădirea va fi modernizată energetic, elementele de construcție vor fi izolate termic și vor avea loc intervenții asupra instalațiilor.
Tot în cadrul acestui proiect, Centrul va fi dotat cu echipamentele necesare pentru desfăşurarea activităţii, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.
Înființarea Centrului social de zi se face în clădirea modernizată și extinsă, prin licențierea acestui Centru, Compartimentului de Asistență Socială și Medical-Comunitară, aflat în subordinea primarului comunei Slatina-Timiș, Gheorghe Roma. În prezent, Primăria comunei, prin Compartimentul Asistență Socială şi Medical-Comunitară, este acreditată ca furnizor de servicii sociale printr-o decizie emisă de Ministerul Muncii şi Justiției Sociale.
Investiția totală este de 1,47 milioane de lei, dintre care 1,44 milioane de lei – bani nerambursabili, iar beneficiarul este Primăria comunei Slatina-Timiş.
Termenul de implementare a proiectului este 31 august a.c.
Proiectul „Reabilitare și extindere clădire pentru înființare Centru social de zi persoane vârstnice” face parte din Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, se mai arată în comunicat.
Mădălina DOMAN