Războiul terenurilor în Consiliul Local


Caransebeşul poate susţine încă multe investiţii

Ca urmare a discuţiilor interminabile care se iscă întotdeauna în şedinţele Consiliului Local Caransebeş atunci când vine vorba de vânzarea către investitori a unor terenuri care aparţin municipiului, în sensul că aleşii liberali susţin această iniţiativă, în vreme ce social-democraţii se opun, soluţia propusă de ei fiind concesionarea acestor suprafeţe, ori vânzarea lor, dar atunci în parcele cât mai mici, primarul Felix Borcean a ţinut să facă o serie de precizări, mai ales după ultima şedinţă a legislativului local, cea de la sfârşitul lunii trecute.

Edilul a spus că abordarea consilierilor PSD este una tendenţioasă, deoarece municipiul încă poate susţine multe investiţii şi poate pune la dispoziţia investitorilor suprafeţe de teren consistente.

Chiar anul acesta, ambele grupuri, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat, au aprobat scoaterea la licitaţie, concretizată prin cumpărarea terenului, de către firma TMD Friction, dar, la un moment dat, lucrurile s-au blocat, nu ştiu din ce motive, care au fost considerentele pentru care s-a ajuns la această cerbicie în a respinge orice proiect de scoatere la licitaţie a unui teren. Mai mult decât atât, în cadrul grupului PSD s-a ajuns la concluzia că nu se vor mai scoate la licitaţie suprafeţe mai mari de 1.000 de metri pătraţi, lucru care mi se pare absurd, în condiţiile în care o firmă precum TMD Friction, sau chiar alte societăţi care şi-ar manifesta dorinţa de a investi în Caransebeş, nu acceptă alte variante decât cea a cumpărării acestor terenuri”, a spus Felix Borcean.

Primarul municipiului a adăugat că grupul social-democrat aduce mereu în discuţie situaţii petrecute în urmă cu câţiva ani. „Sincer vă spun că acea Comisie pentru negocierea directă cu investitorii mie mi se pare un lucru bun, care scurtează şi simplifică foarte mult procedurile atunci când un investitor îşi manifestă intenţia de a demara o afacere, cu clauzele de rigoare. Condiţiile sunt foarte clare, respectiv dacă o firmă nu începe investiţia într-un anumit termen, sau dacă nu o finalizează atunci când şi-a luat angajamentul să o facă, pierde atât banii, cât şi terenul, ceea ce nu poate să fie decât în avantajul municipalităţii. La începutul mandatului, făceau referire la această comisie, văd că acum nu mai au opinii contrare acestei modalităţi de atribuire a terenurilor, dar se leagă de tot felul de chichiţe. Bineînţeles că nu avem răspunsuri la interpelările făcute de ei în şedinţe, pentru că lucrurile pe care le invocă sunt din trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat, lucruri care nu s-au întâmplat pe timpul actualei administraţii”, a mai declarat edilul Caransebeşului.

Sonia BERGER