A plecat vacanţa, cu trenul, în Franţa…


scoala-2

Un adevărat tur de forţă a făcut primarul Felix Borcean, luni, 12 septembrie, el participând, în nici trei ore, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar la nu mai puţin de cinci unităţi de învăţământ din Caransebeş.

Pentru început, edilul s-a oprit la Colegiul Naţional „Traian Doda”, liceu la care, până nu cu mult timp în urmă, a fost director. După discursul scurt al directorului Adrian Semenescu, vizibil emoţionat, Felix Borcean s-a adresat sutelor de copii şi părinţi, prezenţi în curtea colegiului. „Probabil că emoţiile mele se datorează faptului că de anul acesta activitatea mea la această şcoală va fi una de mai scurtă durată, pentru că voi păstra totuşi legătura cu liceul. Voi fi mereu alături de voi, de şcoală, de toate şcolile din oraş, pentru că provin din acest mediu, aceasta fiind una dintre puţinele promisiuni pe care îmi permit să le fac ca şi primar, şi pe care mi-o voi menţine pe tot parcursul mandatului”. Felix Borcean a ţinut să-i felicite pe elevii colegiului pentru rezultatele excelente obţinute la examenul de Bacalaureat, acestea fiind cele mai bune din ultimii 8 ani.

Următoarea unitate şcolară la care edilul, însoţit de viceprimarul Marius Isac, deputatul Dan-Laurenţiu Tocuţ şi de câţiva consilieri locali, a participat la festivitatea de deschidere a anului de învăţământ a fost Liceul Tehnologic „Dacia”. În sala de sport, unde a avut loc adunarea, directorul Florin Bogdea le-a spus elevilor: „Gândiţi-vă că şcoala este ca un râu. Voi sunteţi cei care veţi vâsli în amonte. În momentul în care veţi înceta să mai vâsliţi, vă veţi duce înapoi. Trebuie să vă gândiţi bine ce vreţi să faceţi şi cum veţi învăţa”. La rândul său, primarul le-a promis elevilor şi părinţilor participanţi la eveniment că, de-acum înainte, nu doar colegiile, ci şi liceele tehnologice din municipiu se vor bucura de întregul său sprijin. „Ne dorim ca, de acum, să fiţi şi voi în pas cu elevii de la cele două colegii, să reduceţi decalajul dintre voi şi ei, dar important e să vă doriţi în primul rând voi acest lucru, iar noi, cu siguranţă, vă vom fi alături”, a mai spus edilul.

Cea de a treia unitate de învăţământ la care s-a oprit Felix Borcean a fost Colegiul Naţional „C.D. Loga”, în noua sală de sport a liceului, unde cuvântul de deschidere i-a aparţinut directorului şcolii, Diana Hurduzeu, care a mulţumit pe această cale tuturor celor care au făcut posibil ca la momentul festiv să fie prezenţi toţi elevii, din care, în cursul anului trecut, o parte au învăţat în alte instituţii, datorită faptului că, aici, au avut loc ample lucrări de realizare a Campusului şcolar. Primarul municipiului, care a participat pentru prima oară la o astfel de festivitate găzduită de Colegiul Naţional „C.D. Loga”, le-a spus celor care au umplut până la refuz incinta sălii că a avut emoţii privind desfăşurarea acestui eveniment, făcând referire la întârzirea lucrărilor şi la faptul că termenul de finalizare a construirii campusului a fost prelungit până la sfârşitul acestei luni, iar echipele Primăriei au stat, în ultima perioadă, zi de zi în curtea colegiului. „Sunt mândru, ca primar, că avem o astfel de şcoală în Caransebeş, este cea mai modernă, ca dotări, din judeţul Caraş-Severin, şi vă mărturisesc că sunt invidios pe ceea ce se întâmplă aici, pentru că, fiind până nu demult director la «Traian Doda», mă încearcă o undă de regret că acolo nu avem asemenea lucruri, şi aici aş menţiona clădirea internatului, a apartamentelor pentru profesori, sau această sală de sport”, a mai spus Felix Borcean.

De la „C.D. Loga”, edilul, împreună cu delegaţia care l-a însoţit, a plecat spre Liceul Tehnologic „Decebal” – Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2, din cartierul Pipirig. După cuvântul de bun-venit adresat oaspeţilor, copiilor şi părinţilor de directorul instituţiei, Mărioara Iova, Felix Borcean a recunoscut că „Generală 2” este şcoala sa de suflet, în care se simte cel mai bine, deoarece aici a urmat primele 8 clase. „Este şcoala de care mă leagă cele mai frumoase amintiri, atât ca elev, cât şi ca profesor, fiindcă în primii doi ani de activitate am predat la această unitate de învăţământ. Întotdeauna am crezut, şi am spus-o pretutindeni, că aceasta este cea mai bună Şcoală generală din oraş. Nu pentru că eu aş fi absolvit aici, ci pentru că rezultatele vorbesc de la sine, şi chiar şi fiul meu învaţă aici”, a mai spus primarul municipiului Caransebeş.

„Turul de forţă” al edilului s-a încheiat la Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”, unde directorul Ion Balint s-a arătat mulţumit că, pentru prima oară în ultimii 22 de ani, primarul oraşului este prezent la deschiderea anului şcolar. „Mă bucur să fiu azi, aici, în această şcoală în care n-am mai fost demult, de pe vremea când eu însumi am predat, un an, la dumneavoastră, şi-mi amintesc cu drag de acele momente. Tocmai de aceea vreau să vă spun că administraţia locală este preocupată de soarta liceelor tehnologice, motiv pentru care, împreună cu cei de la Departamentul Proiecte-Programe din cadrul Primăriei municipiului, am inclus trei astfel de licee într-un proiect pe fonduri europene, pe care încercăm să-l demarăm, privind dotarea şi reabilitarea acestora, astfel încât peste un an sau doi aceste licee să arate aşa cum ne dorim, aşa cum arată şi cele două colegii caransebeşene”, a adăugat Felix Borcean.

Sonia BERGERscoala-1scoala-4scoala-7