Începutul anului 2011, în Episcopia Caransebeşului


În prima zi a anului 2011, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Sfânta Liturghie arhieerească la Catedrala episcopală din Caransebeş

Catedrala episcopală din Caransebeş, cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, şi-a primit bunii credincioşi atât la pragul dintre ani, cât şi în ziua prăznuirii Sântului Vasile Cel Mare, prin săvârşirea primei Liturghii din anul calendaristic 2011.

Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în cadrul căreia s-au citit rugăciuni de mulţumire către atotputernicul Dumnezeu, pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2010, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoţii şi credincioşii Episcopiei Caransebeşului şi în noul an. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a citit molitfele de dezlegare ale Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, a cărui pomenire a fost făcută.

În încheiere, Ierarhul a ţinut cuvenitul cuvânt de învăţătură, îndemnând pe credincioşi ca în noul an să fie mai buni cu toţi semenii lor, să fie aproape de Biserica Ortodoxă şi să propovăduiască acolo unde Dumnezeu i-a rânduit Cuvântul Evangheliei Domnului, Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Totodată, Preasfinţia Sa a proclamat şi în Episcopia Caransebeşului anul 2011 ca „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din data de 6 iulie 2010. Preasfinţia Sa a urat tuturor celor prezenţi, dar mai ales celor care poartă numele marelui Ierarh Capadocian, Sfântul Vasile, ani mulţi, cu sănătate, întru împlinirea virtuţilor creştineşti.