„Recoltă” bogată de goluri pentru Viitorul Caransebeş


caransebes-rafnic-1

Viitorul Caransebeş – Recolta Rafnic 7-0 (4-0)

Fotbaliştii Viitorului Caransebeş au susţinut sâmbătă, 10 septembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, primul meci din actualul sezon al Ligii a IV-a, în faţa propriilor spectatori. În această a doua etapă, adversară i-a fost Recolta Rafnic, o echipă de care gugulanii au trecut în final fără niciun fel de emoţii, după o partidă pe care au controlat-o de la un capăt la altul.

Prima ocazie a caransebeşenilor a adus şi primul gol, consemnat în minutul 8, atunci când Negoescu, angajat pe partea stângă de Bona, a intrat în careu şi, de la 10 metri, a lobat mingea peste portarul Chicheş. După trei minute, Neagu a irosit şansa de a majora scorul, şutul său de la 10 metri, de pe aripa dreaptă, din unghi, ducându-se puţin peste poarta celor de la Rafnic.

În minutul 20, oaspeţii au reclamat o lovitură de la 11 metri, atunci când Beul a căzut în careu după un duel umăr la umăr cu Vătafu, însă arbitrul Cristian Buzzi nu a acordat nimic.

În minutul 27, Negoescu, rămas singur la 12 metri, putea să majoreze scorul, însă încercarea sa de a şuta plasat a fost zădărnicită de Chicheş, care a prins balonul. Un minut mai târziu, caransebeşenii au reuşit să-şi dubleze avantajul, după ce Feneş a interceptat o minge la mijlocul terenului şi l-a angajat în adâncime pe Şandru, iar acesta, rămas singur cu portarul oaspeţilor, a tras în dreapta lui Chicheş, ducând scorul la 2-0.

Gazdele au mai înscris o dată în minutul 38, dintr-o lovitură liberă obţinută de Bona, la 18 metri lateral stânga, şutul plasat al lui Negoescu, în dreapta lui Chicheş, lângă bară, intrând în plasă cu toată opoziţia portarului oaspete, care a reuşit să atingă balonul.

Scorul pauzei a fost stabilit de Şandru, în minutul 39, după o pasă în adâncime primită de la Neagu, atacantul caransebeşean scăpând singur cu Chicheş, pe care l-a driblat scurt, după care, de la 12 metri, a trimis mingea în poarta goală.

După doar 3 minute de la reluare, Gluvac l-a faultat pe Şandru în suprafaţa de pedeapsă, lovitura de la 11 metri fiind transformată de acelaşi Şandru, care a tras în dreapta portarului, majorând avantajul gugulanilor la cinci goluri.

Negoescu putea să-şi mai treacă o dată numele pe lista marcatorilor, în minutul 53, însă mingea venită de la Şandru şi reluată de el cu latul, de la 4 metri, a fost respinsă cu piciorul de Chicheş. Acelaşi Negoescu a mai avut o mare ocazie de a înscrie în minutul 68, în urma unei acţiuni personale, în care l-a driblat şi pe Chicheş, însă şutul său din unghi, de pe aripa dreaptă, a întâlnit bara transversală.

Gugulanii şi-au mărit ecartul la şase goluri în minutul 70, atunci când Gheorghescu a depăşit trei adversari pe partea dreaptă, centrarea sa perfectă fiind reluată de la 4 metri, cu capul, în vinclu, de Negoescu.

Scorul final a fost stabilit în minutul 76, de acelaşi Negoescu, care a profitat de faptul că Chicheş a ratat intercepţia balonului, atacantul caransebeşean trezindu-se în faţa porţii goale şi îndeplinind o simplă formalitate pentru a bifa cel de al patrulea gol al său în această partidă.

Băieţii lui Dan Doran i-au dedicat această victorie lui Laurenţiu Vătafu, care, chiar sâmbătă, şi-a sărbătorit ziua de naştere.

„Azi, în a doua etapă de campionat, am înregistrat a doua victorie, cu un rezultat care mă mulţumeşte, dar în urma unui joc care a lăsat totuşi de dorit. Nu am întâmpinat probleme în apărare, fapt pentru care jucătorii şi-au permis mai multe artificii tehnice şi tactice, însă nu au urmat toate indicaţiile primite… Una peste alta, sunt 3 puncte, avem 6 în total, ne continuăm drumul, în etapa viitoare mergem la Bozovici doar cu gândul de a câştiga, asta îmi doresc. Sunt mulţumit şi pentru numărul de spectatori care au ţinut să fie azi în tribună, şi sper că şi ei au fost mulţumiţi de jocul pe care l-am prestat, şi îi aşteptăm şi peste două săptămâni, la meciul de acasă cu Mehadia, însă până atunci, aşa cum am mai spus, trebuie să venim cu 3 puncte de la Bozovici. În partida de azi nu am pe cine să remarc, în afară de Şandru şi de Negoescu, care au înscris cele 7 goluri, dar, având în vedere scorul, zic că toţi jucătorii au evoluat bine. Totuşi, nu ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a face ţesătura de pase de la început până la sfârşit, dar, una peste alta, azi am obţinut cele 3 puncte şi asta e important”, a declarat după meci antrenorul Viitorului, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (min. 73, D. Căldăraş), Gh. Văluşescu, Ov. Bălan, L. Vătafu (60, B. Gulea), I. Feneş, D. Bona, N. Imbre, D. Buzan (77, B. Drăgoi), D. Şandru, C. Negoescu, A. Neagu (46, M. Gheorghescu); rezervă, A. Oprea. Antrenor, Dan Doran.

Recolta Rafnic: M. Chicheş, Gh. Hoţa-Petrovici, P. Gluvac, P. Lucacela, M. Bihuneţ, N. Mihalcea (88, Cr. Foamete), M. Vlasici (60, A. Gaiţă), M. Muselin, E. Stoicheci, Mih. Beul, Mar. Beul (73, A. Recalo); rezerve: B. Botiş, N. Chicheş. Antrenor, Gheorghe Hoţa-Petrovici.

A arbitrat la centru Cristian Buzzi, din Oţelu Roşu, asistat la cele două linii de Ioan Humiţa şi Adrian Dragomir, ambii din Armeniş.

Observator, Marin Vărzan, din Oţelu Roşu.

Sorin ROGOZcaransebes-rafnic-4