,,Phantasia” o realitate


Sala de spectacole a Cercului Militar din municipiul Caransebeş a găzduit recent, Festivalul de teatru ,,Phantasia”, parte componentă a proiectului regional ,,Lectură şi dramatizare”.

Concursul a fost organizat, la nivel zonal, de Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga” Caransebeş, în colaborare cu Primăria municipiului, Biblioteca ,,Mihail Halici”, Casa de Cultură ,,George Suru” şi Casa Armatei, cu implicarea Seminarului Teologic ,,Ioan Popasu” şi a Liceului Teoretic ,,Traian Doda”.

Proiectul s-a desfăşurat sub coordonarea profesoarei de Limba şi literatura română, Ana Paica, şi, chiar dacă evenimentul a avut în esenţă structura unui concurs, accentul s-a pus mai ales pe calitatea actului artistic şi pe descoperirea resurselor creative ale elevilor.

Toţi participanţii la concurs au fost premiaţi la final de organizatori. Au fost prezenţi astfel, la eveniment, elevii Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Turnu Ruieni, care au prezentat piesa „Dl. Goe”, coordonaţi fiind de Maria Vânătoru, elevii de la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini – Corpul B, care au prezentat piesele „Amintiri din copilărie” şi „Micuţele doamne”, sub coordonarea Anei Borcean şi a Elisabetei Isac, tinerii de la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Bolvaşniţa, cu piesa „O scrisoare pierdută”, în coordonarea profesoarei Alina Cocârţeu, Grupul „Credo” din Caransebeş, îndrumat de Sanda Bistrian şi Rada Petrişor, cu piesa „Şapte păcate”, elevii Liceului Teoretic „Traian Doda”, care au prezentat piesa „Pedagog de şcoală nouă”, sub coordonarea Danei Tat, precum şi două trupe de teatru şcolar de la Grupul Şcolar Forestier, care au prezentat piesele intitulate „Caruselul” şi „Chiriţa în provincie”, sub îndrumarea profesoarelor Flavia Drăgan şi Adriana Vasilescu.

Spectacolul de teatru a inclus şi un program de break-dance susţinut de trupa „Dance for fun”, coordonată de profesorul Roberto Micşa.

Manifestarea respectivă a fost a treia de acest gen, din proiectul „Lectură şi dramatizare”, celelalte două desfăşurându-se la Teregova şi la Oţelu Roşu.

Liviu DINU