Persoanele vârstnice, interesate de cea de a treia doză de vaccinInstituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat recent şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin, în cadrul căreia dr. Laurenţiu Mărţuică, director executiv adjunct-medic şef al Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului Caraş-Severin, a prezentat o informare privind modul de prescriere, eliberare și decontare a medicamentelor gratuite și compensate în tratamentul ambulatoriu. Acesta a mai recomandat populaţiei să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, vaccinarea fiind soluţia pentru a stopa pandemia de Covid-19, am fost informaţi de Cancelaria Prefectului.
În acest sens, Vasile Cocoşilă, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, prezent în sală, a solicitat informaţii referitoare la centrele de vaccinare unde se administrează doza a treia de vaccin (booster), având în vedere că persoanele vârstnice pe care le reprezintă doresc să se vaccineze şi cu a treia doză.
Prefectul Cristian Gâfu a precizat că cetăţenii se pot vaccina în cele 13 centre de profil din judeţ, fără programare. În plus, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, a menţionat că pe site-ul instituţiei, https://asp-caras.ro/, se regăsesc datele de contact ale centrelor de vaccinare din judeţ.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, Olivia Roată, din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin, i-a informat pe cei prezenţi referitor la măsurile întreprinse de către AJFP pentru recuperarea arieratelor bugetare. (B. Meteş)