Organigrama spitalului din Caransebeş, picată din nou


Unul dintre punctele cele mai fierbinţi ale şedinţei extraordinare a Consiliului Local Caransebeş de luni, 16 septembrie, a fost cel referitor la modificarea structurii existente, completarea şi actualizarea Organigramei şi modificarea Statului de personal din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă. Aceasta a fost pentru a doua oară când aleşii municipali au luat în discuţie subiectul, după ce în şedinţa ordinară din data de 30 august proiectul a fost respins, toţi consilierii, indiferent de culoarea politică, abţinându-se la vot.

La fel ca şi în şedinţa precedentă, şi luni discuţiile au fost deosebit de încinse şi purtate în termeni strict tehnici şi medicali de către Dana Drăgoi, de la Biroul Resurse Umane, liderul sindical Marius Posipal şi o angajată a spitalului, Gabriela Coşoveanu, astfel încât cei prezenţi au înţeles prea puţin motivele pentru care ar trebui să aprobe această nouă organigramă şi, prin urmare, s-au abţinut din nou la vot. Prezent la şedinţă, managerul spitalului, Octavian Dena, nu a intervenit în discuţii.

După şedinţă, primarul Felix Borcean ne-a spus că, în urma unei vizite inopinate făcute la spital, a constatat o serie de nereguli. Asupra acestui aspect, ca şi asupra declaraţiei referitoare la acuzaţiile aduse de liderul sindicatului din spital vom reveni.

Sonia BERGER