Felix Borcean se mai gândeşte dacă semnează factura pentru dezinsecţie


Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a vorbit în cadrul unei recente conferinţe de presă despre subiectul dezinsecţiei, care a stârnit, atunci când a fost efectuată operaţiunea, în 12 şi 13 august, o serie de discuţii, deoarece contractul cu firma care a efectuat dezinsecţia a fost semnat de viceprimarul Marius Isac.

Eu nu sunt împotriva dezinsecţiei, doar că am spus-o şi o susţin, iar realitatea a dovedit-o, această grabă cu dezinsecţia în luna august este inutilă şi ne şi prejudiciază. Să consumi 67.000 de lei mi se pare o risipă, în condiţiile în care nu există un efect. Am discutat şi cu domnul viceprimar şi cu directorul economic, şi vreau să văd şi comisia de recepţie a acestei dezinsecţii, pentru că, până la urmă, factura o semnez eu. Dacă această comisie de recepţie va considera că dezinsecţia şi-a atins scopul, probabil că voi semna, dar voi semna cu o strângere de inimă, pentru că nu s-a întâmplat aproape nimic.

 Ţânţarii nu au dispărut şi nici nu vor dispărea, atâta vreme cât asociaţiile de locatari nu-şi vor igieniza subsolurile, atâta vreme cât Caransebeşul este înconjurat de zone mlăştinoase şi atâta vreme cât condiţiile climaterice ale municipiului vor fi cele care sunt. Dau o veste proastă: nu vom scăpa niciodată de ţânţari, oricât de costisitoare ar fi aceste contracte, şi ele au fost. Nu vreau să incriminez pe nimeni, nu vreau să acuz, probabil că s-au făcut două dezinsecţii la un interval anume, cea mai recentă a fost doar o singură operaţiune, terestră şi aeriană, două zile consecutive, a fost cea mai ieftină de până acum, într-adevăr, dar am înţeles că au existat contracte de dezinsecţie de circa 100.000 de euro. A fost o dezinsecţie pe care am prins-o şi eu şi a trebuit s-o implementăm pentru că a fost semnat contractul cu puţin timp înainte de a prelua eu mandatul, care a costat 140.000 de lei, dublu faţă de cea efectuată recent”, a spus Felix Borcean.

Bianca METEŞ