O tânără caransebeşeancă, locul III din 3.000 de picturi


O elevă din clasa a IV-a Step by Step, de la Liceul Pedagogic din Caransebeş, a obţinut locul III la Concursul internaţional de pictură ,,Young Hands Together for Diversity International Biodiversity Art Competition”.

Lucrarea Denisei-Valentina Huma a intrat în competiţie alături de alte 3.000 de picturi semnate de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani, din 60 de ţări ale lumii. Juriul a acordat premiul al III-lea la categoria copii cu vârste între 6 şi 10 ani picturii semnate de Denisa. ,,Juriul a fost puternic impresionat de lucrările izbitoare ale participanţilor, de percepţia lor despre frumuseţe, fragilitate şi biodiversitate, precum şi de concepţiile lor despre viitor”, se arată în comunicatul transmis celor 13 câştigători ai concursului organizat cu ocazia sărbătoririi Anului Internaţional pentru Diversitate. Lucrările au fost expuse în cursul lunii octombrie la Londra, Roma şi Montreal.

Denisa nu se află la prima reuşită de acest gen. Cu toate că nu are decât 10 ani, ea a mai câştigat până acum alte două premii internaţionale de pictură. Îi urăm mult succes în continuare, şi putere de muncă! Ar fi de dorit ca talentul ei să fie remarcat şi susţinut financiar de oameni cu dare de mână şi iubire de artă şi frumos, pentru că familia Denisei nu este una care se bucură de o situaţie financiară foarte bună, iar cheltuielile necesare întreţinerii talentului fetei sunt, de cele mai multe ori, greu de acoperit.

Carmen SENCO