Cupa Liceelor, la cros


În zona de agrement Teiuş, din Caransebeş, a avut loc faza judeţeană a „Cupei Liceelor la Cros”. La eveniment au participat elevi de liceu, băieţi şi fete, din clasele IX -XII, cursuri de zi, născuţi până în anul 1990 sau mai tineri. La masculin s-a alergat pe o distanţă de 2.500 de metri, iar la feminin pe 1.500 de metri. Astfel, la etapa pe zonă s-au calificat primii zece sosiţi, atât la masculin, cât şi la feminin, precum şi primele două echipe, şi anume cele ale Grupului Şcolar de Construcţii-Montaj din Reşiţa – la masculin, şi cea a Liceului Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş, la feminin. Conform regulamentului de concurs, fiecare echipă a fost formată din şase elevi, dintre care primii patru clasaţi au punctat pentru stabilirea poziţiilor finale ale clasamentului.

În crosul băieţilor s-a impus Alexandru Duicu, de la Liceul „Hercules”, din Băile Herculane. Pe locurile următoare s-au clasat Alexandru Petrişor, de la aceeaşi unitate de învăţământ, şi Alexandru Sturzu, de la Grupul Şcolar de Construcţii-Montaj Reşiţa.

Întrecerea de cros rezervată fetelor a fost dominată de elevele de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, care activează în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş, acestea ocupând toate poziţiile fruntaşe ale clasamentului final. Este vorba, în ordine, despre Tania Tilneac, Ştefania Milu şi Andreea Patcaş.

Competiţia a fost organizată de Direcţia pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Primăria Caransebeş şi Secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar din urbea de pe Timiş şi Sebeş.

Faza zonală a „Cupei Liceelor la Cros” va avea loc la Lugoj, în data de 25 aprilie, cu participarea elevilor de la instituţiile de învăţământ pre-universitar din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Liviu DINU