„O şansă pentru comunităţile marginalizate din Caransebeş” – proiectul continuăRecent, în cadrul Activității A4.1. – Furnizarea de activități sociale prin intermediul unui Centru de zi și A1.2 – Sprijin pentru creșterea accesului și participării la educație-învățământ primar și secundar, Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare Caransebeş, partener 1 în proiect, a oferit tuturor copiilor înscriși în grupul-țintă al proiectului pachete de igienă pentru fete și băieți, în funcție de vârstă. Pachetele vor fi distribuite lunar copiilor, până la finalul perioadei de implementare. Totodată, copiii din grupul-țintă au primit și rechizitele necesare noului an școlar, respectiv ghiozdan complet echipat pentru clasele I-IV și V-VIII.
„A fost o mare satisfacție pentru noi să vedem bucuria de pe chipurile acestor copii atunci când au primit ghiozdanele și obiecte de igienă. Și pentru că se apropie perioada friguroasă, iar copiii au nevoie de cele necesare pentru iarnă, vă pot spune că în următoarea perioadă beneficiarii Centrului de Zi Maria vor primi îmbrăcăminte pentru sezonul toamnă-iarnă, care va consta în ghete, echipament sportiv, geacă, bluză cu mânecă lungă și lenjerie”, a spus viceprimarul Caransebeşului, Marius Isac, prezent printre copii.
În cadrul aceluiași proiect, săptămâna trecută, Primăria municipiului Caransebeș a derulat, în cadrul Activității 2.4 (2.3) – Măsuri de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă-furnizarea de cursuri de formare profesională –, cursul de Competențe sociale și civice. În cadrul acestuia, până în prezent, 75 de participanți și-au însușit cunoștințe despre toate formele de comportament, cunoștințe care să ofere individului posibilitatea de a participa în mod constructiv și eficient la viața socială, precum şi posibilitatea de a rezolva conflicte într-o societate cât mai diversificată.
În același context, de sprijinire a persoanelor defavorizate în găsirea unui loc de muncă, Primăria municipiului Caransebeș va demara în viitorul apropiat, pentru toate persoanele din grupul-țintă, din zonele marginalizate (Balta Sărată, Spitalului, Tudor Vladimirescu, Blocul NATO), cursuri de nivel 1 și cursuri de nivel 2 pentru specializările lucrător în comerț, brutar, cameristă, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, zidar, pietrar, tencuitor, mecanic auto, bucătar, cameristă.
Proiectul „O şansă pentru comunităţile marginalizate din municipiul Caransebeş” este derulat de Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Caransebeș, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, are o valoare totală de 24.120.320,06 lei, iar perioada de desfășurare este de 36 de luni, respectiv 14.08.2017-13.08.2020.
Mădălina DOMAN