Lucrări de milioane, la Armeniş


La Armeniş, lucrările cuprinse în proiectul câştigat de Primărie pe Măsura 322 au fost demarate în luna august a anului trecut. Sistate pe perioada sezonului rece, ele vor fi reluate de îndată ce vremea se va încălzi, dă asigurări primarul comunei, Ioan Vetreş. Este vorba despre o lucrare în sumă de 2,5 milioane de euro, prin care se urmăreşte asfaltarea străzilor comunale, captarea şi filtrarea apei pentru potabilizare la Armeniş, precum şi renovarea Căminului cultural din centrul de comună, termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor fiind luna ianuarie 2012.

O altă lucrare, realizată deja în proporţie de 60 la sută, este cea de alimentare cu apă a satului Feneş, localitate unde se va introduce şi sistemul de canalizare. Din valoarea totală a finanţării guvernamentale, de 3,3 milioane de lei, s-au primit până acum 1,8 milioane. Finalizarea lucrării la Feneş depinde însă de cum se vor aloca şi restul de bani. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut, autorităţile locale au depus, la Administraţia Fondului de Mediu, un proiect pentru alimentarea cu apă a localităţilor Sat Bătrân şi Submarginea. Până acum, însă, nu s-a primit niciun răspuns cu privire la eligibilitatea acestuia, dar primarul Ioan Vetreş este optimist în privinţa obţinerii finanţării.

Printr-o finanţare de un milion de euro a Băncii Europeane de Investiţii şi o cofinanţare de 150.000 de lei a Consiliului local, Şcoala din Armeniş va intra, din primăvară, într-un amplu proces de reabilitare. Şi tot în primăvară, cel mai probabil la sfârşitul lunii mai, vor fi demarate şi lucrările pentru înfiinţarea unui Centru turistic, după ce administraţia locală a primit finanţare pe Măsura 313. (S. Berger)