Marchesi, încă o lovitură de la Consiliul local!


După ce în şedinţa de Consiliu local din data de 14 aprilie proiectul de hotărâre privind organizarea unei licitaţii pentru vânzarea unui teren în suprafaţă de 10.000 mp pentru construirea, de către firma Marchesi Eastern Europe, a unui bazin de colectare a apelor pluviale nu a trecut, grupul social-democrat abţinându-se atunci de la vot, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a revenit cu această iniţiativă în şedinţa de marţi, 25 aprilie, a legislativului local. De această dată, a fost prezent şi administratorul societăţii care a solicitat cumpărarea terenului, Bogdan Drulă.

Acesta a precizat că, datorită lipsei infrastructurii din Parcul Industrial aflat în zona Caromet, în momentul în care noua hală a firmei Marchesi va fi pusă în funcţiune, Agenţia Naţională Apele Române va solicita să vadă locul unde se acumulează apele pluviale. În funcţie de dimensiunile noii hale, Apele Române au stabilit ca bazinul să aibă o capacitate de 500 mc, iar pentru realizarea acestuia ar fi nevoie de cumpărarea unui teren de minimum 1.000 mp.

Discuţiile s-au animat atunci când grupul PSD şi-a exprimat dorinţa de a iniţia un proiect de hotărâre prin care să se scoată la vânzare nu 10.000, ci 1.000 mp, atât cât are nevoie firma Marchesi, însă, acest teren fiind parcelat, dezmembrarea lui ar duce la întârzieri, lucru pe care firma nu şi-l permite. O altă variantă propusă de grupul PSD a fost ca terenul să nu fie vândut, ci concesionat pe o anumită perioadă de timp, însă administratorul firmei a spus că Marchesi vrea să rămână la Caransebeş şi să se dezvolte, prin urmare ar prefera să fie proprietarul acelui teren.

Cum nu s-a ajuns la un punct de vedere care să fie acceptat atât de consilierii liberali, cât şi de cei social-democraţi, s-a propus supunerea la vot a proiectului de hotărâre în forma iniţială, cea cu vânzarea suprafeţei de 10.000 mp teren, şi cum grupul PSD s-a abţinut, iniţiativa a fost din nou respinsă. Vom reveni cu amănunte în ediţia viitoare a ziarului.

Sonia BERGER