Gândeşte mai puțin, bucură-te mai mult!


Te-ai întrebat vreodată cât de mult timp petreci gândindu-te la tot felul de lucruri?

Sau cât de multe dintre acestea contează cu adevărat?

De la faptul că ne gândim cu ce să ne îmbrăcăm azi, ceea ce uneori poate fi o adevărată bătaie de cap pentru unele dintre femei şi necesită ore în şir de gândire şi de alegere, până la gândurile legate de tot felul de cumpărături, de călătorii, de oameni, de decizii şi multe altele, toate fac parte din viața noastră şi par să ne însoțească mereu.

Fiecare moment este reprezentat de anumite gânduri. Unele pot fi mărunte, altele mai importante, altele sunt inutile, dar se află, totuşi, în mintea noastră.

Ce faci atunci când ai prea multe gânduri?

Spui stop! Închizi ochii, inspiri adânc şi le laşi să zboare.

Ce faci mai departe?

Te bucuri mai mult! Asta faci!

Îți ştergi ochelarii şi înveți să priveşti în jur altfel. Uneori, aburii provocați de prea multe gânduri ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de ceea ce ne face plăcere.

Există multe lucruri ce ne bucură. Un zâmbet, ochii persoanei iubite, un răsărit, o îmbrățişare, o floare, o vizită acasă, o amintire, un moment de linişte, o melodie, o plimbare, şi multe alte lucruri de care uneori nu suntem conştienţi şi nu le preţuim, deoarece suntem mult prea pierduți în gândurile ce nu ne dau pace.

Poate ar trebui să le dăm noi pace şi să ne bucurăm mai mult atunci când avem ocazia.

Să învățăm să privim lucrurile mărunte diferit, chiar dacă acestea fac parte din rutina noastră zilnică.

Priveşte prin lentilele bucuriei şi nu lua toate lucrurile în serios. Puțin umor nu face decât să mai coloreze viața. Şi cine nu are nevoie de culori atunci când îşi pictează propriul tablou?

Bucură-te şi râzi cu gura până la urechi, chiar dacă ceilalți se uită mai altfel la tine. Nu ai nevoie de permisiunea lor pentru a-ți trăi propria fericire aşa cum simți, şi nici nu trebuie să te simți stânjenit.

Oamenii care ştiu să se bucure sunt oameni frumoşi. Şi ştii de ce? Pentru că au înțeles că fericirea lor nu trebuie să fie condiționată de ceilalți.

Zâmbeşte, dacă asta simți.

Cântă, dansează, sau pur şi simplu oferă-ți momente ce îți fac inima să vibreze.

În goana nebună după lucruri, uităm de fapt că acelea ne oferă doar un surogat de bucurie. Ne pierdem tandrețea, atenția şi iubirea față de cei de lângă noi.

Dar tu?

Tu… Tu bucură-te de lucrurile mărunte din viață, căci într-o zi te vei uita înapoi şi vei înţelege cât de mari erau de fapt.

Ana-Maria POPESCU