Pe viitor, „Dâlma”, ca odinioară…


Administraţia locală caransebeşeană s-a hotărît să redea „Dâlmei”, una dintre cele mai renumite alei de promenadă din municipiu, farmecul şi atmosfera pe care aceasta le avea odinioară.

După ce s-au toaletat sălciile şi plopii mari, pe «Dâlmă» nu mai era umbră, aşa că acum refacem această zonă de promenadă. Între clădirea Parchetului şi Piaţa de Vechituri, între alee şi parapetul de beton este o zonă verde în care plantăm 50 de arţari canadieni roşii şi tot acolo vom monta şi 10 bănci de lemn, astfel că în câţiva ani va fi o alee foarte frumoasă pentru promenadă. Am ales arţarul pentru colorit, are o frunză arămie intensă, ceea ce înseamnă şi un plus de estetic, mai ales toamna”, a declarat şeful Serviciului Public Întreţinere şi Reparaţii, Ion Gheorghe Ştefan.

În plus, a mai spus acesta, în 2014 trandafirii de pe strada Nicolae Bălcescu vor fi înlocuiţi cu 300 de butaşi de trandafiri pitici, cei vechi urmând să fie duşi în Parcul Mall şi în cel din faţa Primăriei, iar la intersecţia cu Reşiţa se va mai face un parc. (M. Doman)