Marcel Vela vrea Orşova în Regiunea Vest 1


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a organizat recent, la Timişoara, o dezbatere publică pe tema regionalizării, coordonată de vicepremierul Liviu Dragnea, la care au luat parte aleşii locali din cele patru judeţe din zona de vest.

Prezent la întâlnirea de la Timişoara, primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a solicitat includerea municipiului Orşova în viitoarea Regiune Banat.

„Orşova şi zona Clisurii Dunării au ţinut întotdeauna, geografic, topografic şi tradiţional, de Banat. Acolo trăiesc bănăţeni care folosesc acelaşi grai şi toate regionalismele din Banatul de Munte. Regionalizarea ar trebui, pe lângă descentralizare şi dezvoltare, să îndrepte anomaliile şi toate nedreptăţile făcute de statul comunist la reforma sa administrativă, în anul 1968. Din aceste motive, eu militez pentru revenirea Orşovei si a Cazanelor Dunării în limitele Banatului tradiţional, astfel încât să câştige atât cetăţenii din această zonă, cât şi Regiunea Vest, ca potenţial economic, fluvial şi cultural”, a spus Marcel Vela.

Primarul municipiului Caransebeş a mai declarat că judeţul Caraş-Severin va avea doar de câştigat de pe urma regionalizarii, din punct de vedere al infrastructurii şi al investiţiilor, şi se va integra foarte bine în Regiunea Banat.

Bianca METEŞ


Un gând despre “Marcel Vela vrea Orşova în Regiunea Vest

  • Petru Fuchs

    Felicitari domnule primar Marcel Vela pentru dragostea Dumneavoastra dedicata Banatului, pentru minunata statuie a lui Decebal aflata intre Eselnita si Dubova. Ridicata de lugojeanul-banatean Iosif Constantin Dragan intre anii 1994-2004, statuia sapata in stanca detine recordul de a fi cea mai mare de acest fel din Europa. Si ar fi mare pacat ca stravechea portiune a Banatului, Cazanele Dunarii, sa apartina pe nedrept Olteniei si sa nu faca parte din regiunea noastra.

Comentariile sunt închise.