Rău-platnicii din Balta Sărată riscă să fie… „asanaţi”


În ultimul timp, administraţia locală caransebeşeană s-a confruntat cu o serie de probleme apărute la blocurile ANL şi cele sociale din cartierul Balta Sărată. Reprezentanţii municipalităţii au fost sesizaţi, în mai multe rânduri, în legătură cu scandalurile provovcate de unii chiriaşi, incidente în urma cărora au fost luate mai multe măsuri pentru evacuarea acestora.
O altă problemă cu care se confruntă administraţia locală în această zonă este legată de neachitarea chiriei timp de două luni consecutive, în această situaţie fiind un număr de aproximativ 30 de locatari. În plus, chiriaşii de aici deteriorează locuinţele şi blocurile, subînchiriază apartamentele şi au un comportament care afectează buna convieţuire cu vecinii.
„În momentul de faţă, există foarte multe disfuncţionalităţi prin care unii chiriaşi nu respectă conduita internă şi regulile normale de bun-simţ şi civilizaţie din aceste blocuri. Avem şi cazuri în care chiriaşii care au primit apartament în baza dreptului de a avea o locuinţă ANL sau o locuinţă socială le subînchiriază“, a spus primarul Marcel Vela în ultima şedinţă de Consiliu local.
Odată aprobată procedura care dă voie administraţiei locale să intervină în astfel de cazuri, evacuarea celor care încalcă aceste reguli se va putea face în cel mai scurt timp.
Bogdan NAUM