Liceul ,,Dacia” se pregateste sa intre pe piata muncii


Organizatia Centrala a Familiilor Kolping din România, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timisoara, Liceul Tehnologic ,,Dacia” din Caransebes si SC CMP Center D&V SRL din Timisoara, lanseaza proiectul Masuri integrate de insertie pe piata muncii pentru viitorii absolventi de învatamânt preuniversitar si superior din Regiunea de Vest. Proiectul este implementat în perioada 28 aprilie 2014 – 27 septembrie 2015 si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pe perioada celor 17 luni, 400 de elevi si studenti vor fi orientati si consiliati profesional, vor beneficia de stagii de practica în firme si vor participa la înfiintarea de firme de exercitiu/întreprinderi simulate.
Obiectivul general al proiectului este de a creste nivelul adaptabilitatii, mobilitatii si ocupabilitatii pe piata muncii pentru 400 de viitori absolventi de învatamânt preuniversitar si superior din Regiunea de Vest – judetele Timis si Caras-Severin, printr-o mai strânsa conectivitate a mediului educational cu cel privat. Fondul Social European, împreuna cu Guvernul României sprijina aceste masuri de insertie pe piata muncii prin acordarea unei finantari nerambursabile de 440.000 de euro.
Activitatile proiectului contribuie la atingerea obiectivului general al POSDRU 2007-2013, respectiv ,,dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva”.
Madalina DOMAN