Judeţul are buget


La începutul acestei săptămâni, consilierii cărăşeni au votat bugetul judeţului pentru anul 2014, care se ridică la 138 de milioane de lei, unul estimativ, care este similar celui de anul trecut.

Totuşi, conducerea instituţiei nu se bazează pe aceşti bani, ci pe sume provenite din proiectele cu finanţare europeană pe care le derulează. „Nu trăim din aceşti bani. Principala sursă de finanţare pentru Consiliul Judeţean rămân fondurile europene. Consiliul Judeţean Caraş-Severin derulează, în momentul de faţă, proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro”, a declarat Sorin Frunzăverde, preşedintele acestui for.

Cheltuielile totale ale bugetului propriu al judeţului pe acest an au fost stabilite tot la 138 de milioane de lei, fiind asigurate, cu prioritate, cheltuielile secţiunii de funcţionare, atât la nivelul aparatului de specialitate, cât şi la cel al instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, astfel încât să asigure resursele necesare activităţii curente a administraţiei. (S. Berger)