Gaz în trei cartiere


Dând curs unei mai vechi dorinţe a cetăţenilor din cartierele Valea Cenchii, Gară şi Şesu Roşu, administraţia locală caransebeşeană a demarat un proiect de extindere a reţeleidegazmetan în aceste zone.

Împreună cu cei de la CFR, şi ajutaţi de furnizorul de gaz metan, am demarat un studiu pentru a extinde reţeaua. Am avut oameni care au mers şi în Valea Cenchii, şi la Gară şi în Şesu Roşu, iar acum suntem în faza în care cei de la Gaz au constatat că este rentabil să extindă reţeaua. O parte din fonduri o vom pune noi, dar şi CFR-ul va contribui, pentru că are cheltuieli mari la Gară cu alternativa de încălzire, astfel că sper să demarăm în nord-vestul Caransebeşului un proiect amplu de introducere a reţelelor de gaz metan”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului.

Edilul caransebeşean a mai aspus că zona Valea Cenchii este prinsă în proiectul de reabilitare a infrastructurii de apă şi canalizare. „Din acest motiv, nu am început încă să asfaltăm străzile din acest cartier, deoarece se vor monta reţelele subterane şi se vor executa lucrări de mare amploare. Le vom asfalta imediat după ce se va finaliza introducerea reţelelor de apă şi canalizare”, a mai spus Marcel Vela. (M. Doman)