Investiţii pe toate fronturile, la Constantin DaicoviciuÎn ultima şedinţă, consilierii locali din Constantin Daicoviciu au aprobat bugetul comunei pentru anul în curs. Primarul Daniel Boambeş a declarat că doreşte să meargă pe aceeaşi linie din anii anteriori, alocând sume importante pentru investiţii, aceasta fiind singura modalitate prin care localitatea se poate dezvolta.
„Sunt foarte mulţumit că am reuşit obţinerea de finanţări pentru toate proiectele depuse. Avem cele mai mari proiecte finanţate din istoria comunei, proiecte de asigurare a utilităţilor şi nevoilor cetăţenilor pe care îi reprezentăm”, a spus edilul.
Conform declaraţiilor lui Daniel Boambeş, este vorba despre cofinanţarea investiţiilor privind reţeaua de canalizare şi staţia de epurare pentru localităţile Maciova, Peştere, Mâtnicu Mare şi Căvăran, continuarea lucrărilor pentru alimentarea cu apă a aceloraşi sate aparţinătoare comunei, continuarea lucrărilor de asfaltare a 9 kilometri de drumuri vicinale, demararea lucrărilor de asfaltare a altor 9 kilometri de străzi din Peştere, Maciova şi Mâtnicu Mare, amenajarea unei baze sportive în comună, amenajarea unui complex de agrement la Căvăran, finalizarea măsurătorilor şi intabularea terenurilor extravilane din comună, precum şi a caselor, grădinilor şi terenurilor intravilane, înlocuirea lămpilor care asigură iluminatul stradal cu lămpi cu LED, reparaţii la Căminul Cultural Căvăran, amenajarea unui teren sintetic de minifotbal la Maciova, continuarea lucrărilor de regularizare a pârâului Măcicaş şi construirea unui nou pod peste acest curs de apă, precum şi continuarea implementării investiţiei de alimentare cu gaz a fiecărei gospodării, în toate satele comunei.
„Toate aceste proiecte sunt prioritare pentru comuna noastră, şi sunt convins că vom reuşi să finalizăm toate aceste investiţii, pentru că avem foarte multă energie, ambiţie, şi suntem perseverenţi. Chiar dacă suntem spre sfârşitul iernii, se lucrează la investiţiile demarate anul trecut, şi aici mă refer la lucrările de instalare a căminelor de vane la intersecţiile străzilor pentru alimentarea cu apă, precum şi la montarea hidranţilor şi efectuarea branşamentelor la gospodării. Referitor la investiţia privind asfaltarea a 9 kilometri de drumuri vicinale, se lucrează la pregătirea amplasamentului sectorului de drum dintre Peştere şi Căvăran, urmând să fie demarate lucrările de realizare a structurii de rezistenţă şi de asfaltare. În cazul investiţiei pentru canalizare şi staţia de epurare în localităţile despre care am vorbit, vor fi demarate lucrările la Căvăran, iar în ceea ce priveşte asfaltarea străzilor din Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare, pot să vă spun că vor fi demarate lucrările necesare pregătirii amplasamentelor străzilor pentru structura de rezistenţă. De asemenea, vom demara lucrările şi pentru amenajarea bazei sportive, iar după finalizarea licitaţiilor vom începe lucrările şi la complexul de agrement de la Căvăran”, ne-a mai spus Daniel Boambeş.
Mădălina DOMAN