Asfalt la Maciova şi Peştere


În cadrul uneia dintre ultimele şedinţe ale reprezentanţilor Consiliului judeţean cu primarii cărășeni din mediul rural, a fost luată în discuţie starea Drumurilor judeţene care traversează comunele, precum şi asfaltarea acestora, acolo unde este cazul.

A fost o întâlnire consultativă. În ultimii ani, am primit foarte multe sesizări în legătură cu starea drumurilor din judeţ, care s-au dovedit, de fiecare dată, a fi reale. Consiliul judeţean vine cu o strategie pentru aceste drumuri. Sunt primari care au reuşit să asfalteze drumuri comunale în unităţile lor administrativ-teritoriale, iar porţiunile de Drum judeţean sunt de pământ, pietruite ori degradate, ceea ce nu este normal. De aceea, am gândit această strategie vizavi de rezolvarea problemelor, fiindcă nu este normal ca unele localități să aibă, prin eforturile primarului, toate drumurile comunale asfaltate, iar sectorul de Drum judeţean care trece prin acea comună să fie pietruit sau de pământ. În acest caz, avem ca prioritate să asfaltăm, pentru început, cel puţin partea de teritoriu administrativ al comunei, adică traseul care face parte din interiorul localităţilor”, a spus cu acest prilej vicepreşedintele Consiliului judeţean, Ilie Iova.

În această situaţie se găseşte şi DJ 608A, care traversează localităţile Peştere şi Maciova. Astfel, în urma licitaţiei care va desemna constructorul, va fi asfaltată porţiunea de aproximativ 3 kilometri situată în interiorul celor două localităţi, ne-a informat Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu.

Bogdan NAUM