Gugulanii au Maratonul lor


Concursul montan de biciclete „Maratonul Ţării Gugulanilor – Ţarcu”, ediţia 2012, se va desfăşura în 24 iunie, şi se adresează tuturor iubitorilor de mountainbike, amatori sau profesionişti. Organizatorii, Asociaţia „Altitudine”, administrator al Sitului „Natura 2000 – Munţii Ţarcu”, alături de cluburile „Tibiscus Timişoara”, „Bike Attack” Reşiţa, „Concordia” Lugoj şi Club Montan Caransebeş, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport şi al Salvamont Caraş-Severin, speră ca participarea să fie cel puţin la fel de numeroasă ca şi la ediţia trecută, când la start s-au aflat mai mult de 300 de participanţi.

Şi de această dată, startul va fi dat în staţiunea Poiana Mărului, iar traseele se vor desfăşura pe drumuri forestiere şi poteci, cu lungimi şi dificultăţi diferite. Astfel, la proba „Hobby”, de 30 de km, de la Poiana Mărului la Staţia Meteo Cuntu şi retur, se poate participa şi cu familia; proba de 50 de km este preferată de cei mai mulţi dintre participanţi, datorită priveliştilor deosebite, iar proba de maraton, de 80 de km, cu peste 2.500 m diferenţă de nivel de urcat, va fi o adevărată provocare destinată sportivilor foarte bine pregătiţi. Pe lângă acestea, la Poiana Mărului va fi organizat şi un miniconcurs pentru cei mici.

Până în ziua concursului se fac înscrieri, iar participanţii trebuie să ia în calcul şi taxa percepută. Publicul este invitat să susţină concurenţii la start/sosire sau de-a lungul traseului, pe potecile turistice ale Sitului „Natura 2000 – Munţii Ţarcu”, a declarat Călin Ţîru, reprezentantul Clubului „Concordia” Lugoj, organizator din partea Asociaţiei „Altitudine” Banat, cu ocazia conferinţei de presă organizate la Caransebeş.

Tiana MESNER