La Ductil Steel Oţelu Roşu s-a reluat activitatea


Chiar dacă, iniţial, reluarea activităţii la Ductil Steel Oţelu Roşu fusese stabilită pentru data de 1 octombrie, dar din cauze strict obiective, printre care şi negocierile referitoare la Contractul colectiv de muncă ce au avut loc săptămâna trecută, la Buzău, aceasta s-a amânat, iată că repornirea Combinatului a avut loc luni, 22 octombrie. În perioada cât producţia a fost oprită, angajaţii au efectuat o serie de lucrări premergătoare, necesare procesului de începere a producţiei, cum ar fi acelea de zidire la cuptor şi la oalele de tutnare.
În programul de lucru al societăţii sunt prevăzute 41.000 de tone de oţel turnat pentru lunile noiembrie şi decembrie, precum şi 360.000 de tone pentru anul viitor. Deşi despre vânzarea societăţii nu se cunosc prea multe, chiar daca ea a fost anunţată la nivel înalt, angajaţii aşteaptă să vadă ce se va întâmpla şi dacă se va găsi un investitor care să dorească să cumpere Combinatul. Deocamdată, toţi angajaţii au început lucrul, dar se preconizează desfiinţarea a 101 posturi, cu alte cuvinte disponibilizarea a 94 de personae. În urma acestor restructurări, la Ductil Steel vor rămâne aproximativ 460 de angajaţi.
De menţionat că în şedinţa din 21 septembrie a Consiliului de Administraţie a Grupului Mechel, s-au discutat măsurile de restructurare a activelor Grupului, printre care şi vânzarea fabricilor din România, printre care se numără şi Ductil Steel Oţelu Roşu.

Sonia BERGER