Şi în acest an, Artiştii îşi vor lăsa o parte din suflet la Caransebeş


La Primăria Caransebeş a fost lansat site-ul oficial al Simpozionului Internaţional de Sculptură. Accesând www.rissc.weebly.com, iubitorii de artă pot vedea imagini surprinse la prima ediţie, cea din 2010, a Simpozionului Internaţional de Sculptură în Marmură, date despre artiştii prezenţi, despre lucrările realizate şi locul în care acestea au fost amplasate. Site-ul, care este primul de acest gen din România, mai găzduieşte şi galeria artiştilor care şi-au prezentat oferta de a participa la simpozionul din acest an. Potrivit sculptorului Eugen Petri, coordonatorul proiectului, site-ul este, de fapt, oglinda acestei acţiuni internaţionale. ,,Aici se vor regăsi Regulamentul simpozionului, condiţiile de participare şi, de fiecare dată, noutăţile legate de această activitate. Tot aici veţi regăsi tot ce înseamnă, în lume, sculptura monumentală în marmură, toţi membrii Societăţii Regale din Londra, unde sunt şi eu membru, dar şi alte numeroase downlink-uri la toate site-urile care aparţin acestui gen de artă”, ne-a declarat Eugen Petri, care a mai spus că e convins că primul Simpozion Internaţional de Sculptură în Marmură din România, cel de la Caransebeş, se va dezvolta. De altfel, dacă anul trecut sculpturile au fost realizate de artişti din Noua Zeelandă, Egipt, Japonia, Italia, de această dată la Caransebeş vor lucra sculptori din Argentina, China, Statele Unite. ,,Vrem să devenim cunoscuţi în întreaga lume, şi sunt convins că vom reuşi”, a mai declarat Eugen Petri.

La rândul lui, primarul Ion Marcel Vela şi-a exprimat speranţa ca artiştii selectaţi pentru ediţia din acest an să fie disponibili în perioada simpozionului. ,,Din cele 75 de oferte pe care le-am primit din toată lumea, am selectat 10 sculptori care îşi vor lăsa aici o parte din sufletul lor, din imaginaţia şi talentul lor”, a mai spus Vela.

Ediţia din acest an a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală în Marmură se va desfăşura în perioada 17 iunie-17 iulie.

Carmen SENCO