Ezerişul… progresează-n pregătiriMagica Caransebeş – Progresul Ezeriş 0-4 (0-2)
Duminică, 23 februarie, pe stadionul din Balta Sărată s-a disputat întâlnirea amicală dintre Magica Caransebeş şi Progresul Ezeriş, formaţia oaspete fiind lider în Zona Oraviţa a Ligii a IV-a şi reuşind, în această iarnă, o excelentă campanie de transferuri, fapt care s-a observat chiar sâmbătă, când a reuşit s-o învingă în deplasare pe Poli Timişoara, echipă ce evoluează în Liga a III-a.
Chiar dacă prima fază de poartă le-a aparţinut caransebeşenilor, în minutul 7 Dovlete trimiţând peste transversală centrarea venită de pe stânga, de la Badescu, scorul a fost deschis de oaspeţi, în minutul 12, când Străin a trimis o pasă lungă pe dreapta, Boieriu a trecut pe sub mingea care a ajuns la Costescu, acesta a intrat în careu şi, de la 14 metri, l-a învins cu un şut sec pe Ruicu-Kozma.
Cei de la Progresul şi-au mărit avantajul trei minute mai târziu, după o altă greşeală personală a apărătorilor caransebeşeni, Marian Musteţea centrând de pe dreapta, mingea, bâlbâită de fundaşii gazdelor, a ajuns la acelaşi Costescu, care a şutat plasat, la colţul lung, fără speranţe pentru Ruicu-Kozma.
Băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu au mai avut două ocazii consecutive, în minutele 17 şi 19, prin Străin, prima oară mingea şutată de la 18 metri de fostul căpitan al Lupacului trecând razant cu transversala, la cea de doua fază torpila de la 20 de metri, expediată la semiînălţime, zguduind stâlpul stâng al porţii apărate de Ruicu-Kozma.
În minutul 35, portarul gazdelor a reuşit să apere un şut bun expediat din careu de Isarie, iar în minutul 38 Ruicu-Kozma a respins spectaculos în corner lovitura liberă de la 18 metri, lateral dreapta, executată de Străin.
În partea a doua a întâlnirii, tehnicianul Progresului a aruncat în luptă şi garda veche, menajată în prima repriză, după efortul depus în partida de sâmbătă, cu Poli. La rândul lor, gazdele au ieşit mai curajos la joc, însă, din păcate pentru ele, n-au reuşit să facă legea în faţa unei formaţii mult mai bine închegate şi cu jucători mai experimentaţi.
În minutul 52, cei de la Magica au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, executată de Ristache, însă balonul s-a dus peste poarta apărată de Birăescu.
În replică, oaspeţii şi-au trecut şi ei în cont o ocazie în minutul 55, când Străin a prins un şut bun, din alergare, de la 20 de metri, cu pământul, însă nou-intratul între buturi Melenciuc a reuşit să devieze în corner.
Caransebeşenii au mai irosit o ocazie de a înscrie în minutul 57, după ce Frenţ a recuperat o minge la 25 de metri, a urmat un un-doi cu Nedelcea, însă, de la doar 14 metri, Frenţ a trimis slab, iar Birăescu a reţinut fără probleme.
Oaspeţii şi-au mai trecut în cont o bară în minutul 59, când Drăgoi a trimis o torpilă de la 22 de metri, şut la care Melenciuc a fost doar spectator. Băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu şi-au mărit totuşi avantajul în minutul 61, după ce Rusnac a centrat pe jos, de pe dreapta, în careu, iar Kawagoe l-a executat cu un şut sec pe portarul gazdelor.
Scorul final a fost stabilit în minutul 83, după o fază de contraatac-şcoală a celor de la Ezeriş, când mingea a ajuns pe aripa stângă la Secula, acesta a centrat la 16 metri, iar Kawagoe, la marginea careului, a avut timp să-şi aşeze balonul şi să-l trimită plasat, în dreapta lui Melenciuc.
Magica Caransebeş: I. Ruicu-Kozma, F. Bunea, C. Govoşdeanu, C. Toma, G. Dănciulescu, F. Boieriu, S. Dovlete, S. Badescu, Al. Frenţ, D. Nedelcea, B. Pîrvu; au mai intrat pe parcursul meciului D. Melenciuc, Al. Pinti, I. Vartic, A. Alexin, S. Oni, Al. Marian, Al. Ristache, A. Ivanici. Antrenor, Sorin Costachi.
Progresul Ezeriş a început în formula C. Birăescu, R. Ciurea, P. Măduţă, G. Koschling, Marius Musteţea, F. Costescu, Al. Urlică, R. Costachi, Marian Musteţea, L. Străin, S. Isarie; au mai evoluat P. Careba, D. Drăgoi, Al. Rusnac, A. Megheleş, T. Kawagoe, P. Secula, I. Simion, Al. Leonte. Antrenor, Adrian Enăşescu.
A arbitrat la centru Petru Agasin Hamza, asistat la cele două linii de Florin Lascu şi Andrei Abălaşei.
Sorin ROGOZ