Asfalt şi marmură în municipiu


Un amplu program de asfaltare a străzilor a fost demarat de administraţia locală a municipiului Caransebeş, precum şi de reparare şi reabilitare a unor parcări şi căi de acces, în cartierele Ţiglărie, Cazărmii, Pipirig, zona Teiuş, şi accesul spre Spitalul de urgenţă şi zona aferentă străzilor Cetăţii, Decebal şi Potoc. De asemenea, în perioada următoare, pe Str. Episcopiei vor începe lucrările de montare a cinci fântâni din marmură cu picurătoare, realizate de unii participanţi la Simpozionul de Sculptură găzduit de municipiu. (C. Senco, L. Dinu)

 Primăria Caransebeş a demarat un amplu program de asfaltare a străzilor, de reparare şi reabilitare a unor parcări şi căi de acces, în cartierele Ţiglărie, Cazărmii, Pipirig, zona Teiuş şi accesul spre Piaţa centrală, spre Spitalul de Urgenţă şi zona aferentă străzilor Cetăţii, Decebal şi Potoc. Lucrările sunt executate simultan, de către trei firme. Valoarea cumulată pentru reabilitarea infrastructurii municipiului, disponibilă pentru plata facturilor, se ridică la 3 milioane de lei, sumă care nu este suficientă pentru executarea unor astfel de lucrări în întreg oraşul. „Lucrările integrale de reabilitare şi turnare de covor asfaltic sunt de preferat în schimbul plombelor aplicate pe diferite porţiuni, care, în fiecare primăvară, creează probleme în trafic”, ne-a declarat primarul Ion Marcel Vela. Vor intra în reabilitare străzile Teiuş, Decebal, Cetăţii, Traian Doda (parţial), G-ral Trapşa şi Kogălniceanu. De asemenea, str. Avram Iancu, care asigură accesul spre Piaţa centrală, va fi reabilitată cu pavele, iar jumătate din şosea va fi folosită cu sens unic, cealaltă jumătate urmând să fie transformată în parcare.

În perioada imediat următoare, pe Strada Episcopiei vor demara lucrările de montare a cinci fântâni din marmură cu picurătoare, realizate de maestrul Eugen Petri şi o parte dintre participanţii la tabăra desfăşurată în cadrul Simpozionului Internaţional de Sculptură în Marmură, care au rămas la Caransebeş pentru executarea acestor monumente. „Cele cinci sculpturi reprezintă anumite momente şi vor transmite mesaje spirituale, ele urmând să fie amplasate în zona cuprinsă între Casa de Cultură şi Catedrala Episcopală, plus încă două fântâni picurătoare ce vor fi amplasate în Parcul central şi în Parcul Ioan Dragalina. Pe lângă acestea, întreaga Stradă a Episcopiei va fi reabilitată cu pavele, astfel încât întreaga zonă să constituie una emblematică pentru Caransebeş”, a mai declarat Vela.

Carmen SENCO

Liviu DINU