Diferiţi, dar egali în… mărţişoare


La sediul Societăţii Femeilor Ortodoxe din municipiul Caransebeş a fost vernisată recent o expoziţie având ca temă Luna mărţişorului şi a Bunei-Vestiri, care a inclus o serie de lucrări realizate de elevi, precum mărţişoare, felicitări, colaje plastice şi icoane. Acţiunea reprezintă o etapă în cadrul unui proiect mai amplu, ce se desfăşoară sub genericul ,,Diferiţi, dar egali”.

Ediţia I a proiectului internaţional intitulat ,,Diferiţi, dar egali” se derulează sub sloganul ,,2010 – Anul European de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale”, în cadrul Seminarului Didactica Internaţional 2010, şi propune ca temă centrală titlul „De la şcoala incluzivă, la comunitatea incluzivă şi coeziunea socială”.

Proiectul se desfăşoară sub coordonarea unui grup de cadre didactice de la Şcoala Specială Caransebeş, format din directorul Elena Memelis şi profesorii Cornel Lucian Duma, Lidia Ghera şi Laura Silvana Popa, cu implicarea unor instituţii partenere precum Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Caransebeş, Casa Corpului Didactic, Episcopia Caransebeşului, Seminarul Teologic ,,Ioan Popasu”, Liceul Teoretic ,,Traian Doda” şi Asociaţia Femeilor Ortodoxe.

Astfel, vernisajul expoziţiei referitoare la Luna marţisorului şi a Bunei-Vestiri s-a bucurat de participarea directorului Şcolii Speciale Caransebeş, Elena Memelis, a directorului Casei Corpului Didactic Caraş-Severin, Tudor Deaconu, şi a inspectorului şcolar general adjunct, Mariana Poneţchi. Cu acest prilej, Episcopul Caransebeşului, Prea Sfinţia-Sa Lucian, a rostit un cuvânt de mulţumire şi binecuvântare adresat tuturor participanţilor la eveniment.

Proiectul se derulează pe o perioadă de şase luni, în intervalul ianuarie-iunie 2010, şi are ca parteneri auxiliari colaboratori din zece ţări europene. De asemenea, aproximativ 100 de profesori din ţară au acceptat să se implice în aceste acţiuni. Pentru perioada următoare, în cadrul proiectului internaţional ,,Diferiţi, dar egali” mai sunt programate, în data de 16 aprilie, Concursul intitulat ,,Învierea Domnului şi renaşterea spirituală a întregii umanităţi”, iar în ziua de 28 mai – un Simpozion internaţional cu titlul ,,Rolul creativităţii şi inovării didactice în combaterea excluziunii sociale”, care va avea loc în sala de festivităţii ,,Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului.

Liviu DINU

Carmen SENCO