Cupa de Vest la şah, găzduită de Caransebeş


Sâmbătă, 20 iunie, Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin şi Primăria Caransebeş organizează, în municipiu, Concursul de Şah Rapid, respectiv prima ediţie a Cupei de Vest pe echipe. Formaţiile înscrise vor reprezenta o localitate din zona de vest a României – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara sau Timiş –, ori din Banatul Sârbesc. O localitate poate fi reprezentată de mai multe echipe, cu menţiunea că o echipă nu trebuie să reprezinte neapărat un anumit club sau asociaţie sportivă.

Echipele sunt formate din patru jucători. Ritmul de joc pentru Şahul Rapid este de 15 minute de partidă, plus două secunde pe mutare. Cât priveşte sistemul de joc, dacă sunt 10 echipe sau mai puţine, se va juca sistem fiecare echipă cu fiecare, iar dacă sunt mai mult de 10 echipe, partidele se vor disputa în sistem elveţian, 7 runde.

Organizatorii vor premia locul I cu 700 de lei, locul II – 400 de lei, iar pe ocupanta locului III cu 250 de lei.

Taxa de participare la concurs a fost stabilită la 20 de lei de echipă.

Rezultatele vor fi omologate la FRSah şi la FIDE – Federaţia Internaţională de Şah, pentru calculul coeficienţilor CIV şi ELO.

Înscrierile se pot face la Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, la telefoanele 0740/314318, 0734/886977, 0766/186678, sau la adresa de e-mail: bolintismihai@ymail.com, de unde se pot obţine şi informaţii suplimentare legate de competiţie.

Co-finanţarea concursului este asigurată de Consiliul Local şi Primăria municipiului Caransebeş, ne-a informat Maestrul Internaţional Cornel Buşu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

Rubrică realizată de Sorin ROGOZ