Liceenii, cazaţi la internatul Liceului „Dacia”


Noul director al societăţii „Cazare şi Servicii Publice” Caransebeş, Ilia Vintilă, a declarat în cadrul unei recente întâlniri a directorilor unităţilor de învăţământ din Caransebeş cu oficialii administraţiei locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean că, din această toamnă, elevii de liceu care vor dori să opteze pentru cazare la internat vor fi îndreptaţi către imobilul care aparţine Liceului Tehnologic „Dacia“ din municipiu. Astfel, în internatul situat pe Str. Tribunalului, în apropierea Liceului Auto, vor fi cazaţi şi elevii care până acum au stat în spaţiile de cazare ale Liceului „Traian Doda”.

„Bazându-mă pe statisticile din anii precedenţi, estimez că aproximativ 200-220 de elevi vor fi cazaţi la internatul Liceului «Dacia». Vom încerca să menţinem un preţ cât mai accesibil pentru aceştia şi să îmbunătăţim substanţial condiţiile de cazare. Prioritare sunt refacerea acoperişului şi schimbarea cazanului de apă caldă, care consumă extrem de mult”, a spus Ilia Vintilă.

În ceea ce priveşte servirea meselor, elevii pot opta, la fel ca în anii trecuţi, pentru cantinele de la Liceul „Traian Doda” şi cea de la Liceul Tehnologic „Dacia”. „Suntem în măsură să oferim servirea mesei trei zile pe săptămână, mai puţin în zilele de luni şi vineri, când elevii nu mănâncă în număr atât de mare la cantină. Am decis să păstrăm acelaşi tarif ca şi anul trecut, respectiv 15 lei pe zi, pentru trei mese”, au declarat Daniela Tocuţ şi Felix Borcean, directori ai celor două licee caransebeşene.

Discuţiile s-au orientat apoi către problemele pe care le au unităţile de învăţământ cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar. Conform directorilor de licee aflaţi la întâlnire, pregătirile au fost demarate în timp util, însă mai sunt probleme care pot fi rezolvate doar cu ajutorul Primăriei, fapt care l-a determinat pe city-managerul municipiului, Nicolae Borcean, să le transmită acestora că vor beneficia de tot suportul administraţiei locale, în acest sens.

Mădălina DOMAN