Marea zi a celor mici, sărbătorită prin sport


Copiii din municipiul Caransebeş nu au mai aşteptat marea zi de 1 Iunie, aşa că au sărbătorit-o cu două zile mai devreme… Ca atare, sâmbătă, 30 mai, la Clubul Copiilor din municipiu a avut loc „Cupa Copilului” la tenis de masă, la şah şi la gimnastică acrobatică, la competiţie participând elevi din toate şcolile oraşului.

Folosind o metaforă, am putea spune că acest concurs a fost „cântecul de lebădă” al prof. Ioan Rein, organizatorul acestei competiţii atât de îndrăgite de copii, deoarece, din toamnă, acesta va fi un „tânăr” pensionar.

Şi de această dată, câştigătorii primelor trei locuri au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi mai ales cu premii, dintre care o parte au fost asigurate cu sprijinul Primăriei municipiului.

Câştigătorii din acest an la „Cupa Copilului” au fost: gimnastică acrobatică – începători: locul I, Loredana Moise (clasa a II-a, Liceul Tehnologic „Decebal”); avansaţi: locul I, Heidy Olimpia Rein (clasa a III-a, L.T. „Decebal”); şah: locul I, David Rujescu (clasa a V-a, Colegiul Naţional „C.D. Loga”); tenis de masă, fete, cls. I-IV: Oana Estera Rein (clasa III-a, L.T. „Decebal”); cls. V-VIII: Lidia Gavrilovici (clasa a V-a, „C.D. Loga”, singura care a luat locul I atât la Concursul Naţional cât şi la Concursul Internaţional, secţiunea tenis de masă); cls. IX-XII: Estera Gavrilovici (clasa a X-a, „C.D. Loga”); băieţi, cls. I-IV: Nicu Gavrilovici (clasa a IV-a, „C.D. Loga”); cls. V-VIII: David Gavrilovici (clasa a VII-a, „C.D. Loga”); cls. IX-XII: Timotei Gavrilovici (clasa a XI-a, „C.D. Loga”).

Şi la acest final de carieră, prof. Ioan Rein a prezentat în avanpremiera competiţiei un frumos spectacol de gimnastică acrobatică şi de piramide, cu fetiţele de la Cercul de gimnastică acrobatică pe care îl coordonează, iar în final le-a acordat din nou seniorilor – foşti elevi, părinţi sau susţinători ai Cercului de tenis de masă – şansa de a se întrece în sportul cu mingea de celuloid, câştigător fiind talentatul Adrian Cezar Popa, în vârstă de 22 ani (fost elev al celui care, din toamnă, va fi un tânăr… pensionar.

Laurenţiu ADAM