Confesiunile nocturne ale lui Dan Popoviciu


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a găzduit miercuri, 20 martie, lansarea volumului „Nopţile lor”, semnat de jurnalistul caransebeşean Dan Popoviciu. La eveniment au participat colegi de breaslă şi prieteni, părinţii autorului, oameni de cultură, reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai Primăriei municipiului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Iova, precum şi prefectul Silviu Hurduzeu. „Despre Dan Popoviciu se pot spune foarte multe. Nici nu ştii de unde să-l iei mai repede. E ziarist, e om de televiziune, este scriitor, din toate câte ceva, dar consistent în toate”, a spus în cuvântul de deschidere directorul Casei de Cultură din Caransebeş, dr. Ioan Cojocariu.

Cartea a fost prezentată de doi jurnalişti, colegi şi prieteni ai autorului – Victor Nafiru şi Matei Mircioane.

Despre carte şi autor au mai vorbit şi Nicolae Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest din Reşiţa, prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, Dan Avram, dar şi Maria Aron, fosta profesoară de limba română a scriitorului. „Am citit cu foarte mare curiozitate cartea lui Dan, pe care-l îndemn să nu se oprească aici, pentru că această carte poate să fie o primă experimentare. Vreau să-l felicit pe dl Dan, să-i spun că, indiferent de aprecierile din dreapta şi stânga, cartea e cu totul şi cu totul originală. Creează un personaj care, aşa, într-o scurtă definire, reprezintă o energie şi o frumuseţe de model uman”, a mai adăugat prof. Maria Aron.

„Această carte este o confesiune. «Nopţile lor» vorbeşte despre iubirea permanentă, iubirea fiecărui băiat, bărbat care pleacă de la sânii mamei sale şi ajunge la sânii iubitei sale, dacă are norocul să fie cea care-i rămâne alături pentru totdeauna”, a descris autorul cartea sa în câteva cuvinte.

Manifestarea, organizată de Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru”, s-a încheiat cu o sesiune de autografe acordate tuturor celor prezenţi, cărora autorul le-a oferit în dar volumul său.

Carmen SENCO