Marcel Vela, de cinci ori pe an la Bruxelles


Marţi, 29 iulie, a avut loc şedinţa Comitetului Director al Adunării Generale a Municipiilor din România. În cadrul reuniunii au fost discutate probleme de legislaţie şi s-au făcut propuneri Guvernului şi Parlamentului, privitoare la impozitele şi taxe locale, procedurile de intabulare a proprietăţilor, salarizarea personalului din primării, sau modificări la noua lege a descentralizării.

În aceeaşi şedinţă, Comitetul Director al Adunării Municipiilor a hotărât ca în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles să participe, în calitate de membru şi reprezentant al municipiilor din România, primarul Caransebeşului, Marcel Vela.

Este un mandat care mă onorează, dar mă şi obligă faţă de cei care m-au propus şi m-au votat în această demnitate. Dincolo de a reprezenta periodic, la Bruxelles, administraţia publică municipală, voi face tot ce ştiu şi pot pentru România“, a spus primarul Marcel Vela.

Comitetul Regiunilor este o instituţie a Uniunii Europene formată din reprezentanţi locali şi regionali, ce oferă autorităţilor subnaţionale – regiunilor, judeţelor, provinciilor, comunelor şi oraşelor – posibilitatea să-şi facă auzită vocea în cadrul instituţiilor europene. Comitetul se întruneşte de cinci ori pe an în sesiune plenară, România având 15 membri în acest for internaţional. (B. Meteş)