Cursuri gratuite pentru înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale, la Turnu RuieniAgenţia Naţională a Zonei Montane, Oficiul de Dezvoltare Montană, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, organizează cursuri pentru înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale.
Este vorba despre un concept ce răspunde cerinței crescânde în țara noastră pentru unități de alimentaţie publică de tip familial, care să ofere doritorilor produse și preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României.
Înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale va genera o dezvoltare pe orizontală a regiunii respective, prin crearea unor noi locuri de muncă, prin contribuţia locuitorilor din zonă la asigurarea, din producţia proprie, a materiilor prime necesare desfăşurării activităţii acestor Puncte şi, implicit, o dezvoltare a turismului la nivel naţional.
Totodată, se pot accesa fonduri europene pentru înfiinţarea acestor PGL-uri.
În comuna Turnu Ruieni, cursurile se vor organiza gratuit, iar cei interesaţi de mai multe detalii le pot obţine la numărul de telefon 0724/346464 (Petru) sau în incinta Primăriei. (G. Luca)