Caransebeşul va avea Drum expres 1Dan Stan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit recent, la Reşiţa, despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică aprobat de Guvern, cu referire la infrastructura de transporturi.
În ceea ce priveşte strategia pe termen mediu pe segmentul rutier, o atenţie specială se va acorda Drumurilor expres, care ar trebui să preia o parte din trafic şi să asigure o fluenţă crescută a acestuia.
„Printre Drumurile expres avute în vedere se regăseşte şi cel de la Caransebeş la Reşiţa, care să ajungă la Voiteg. S-a discutat recent la Timişoara care este stadiul acestui proiect, până în prezent este alocată suma pentru studiul de prefezabilitate, valoarea estimată a lucrărilor, până în momentul de faţă, ridicându-se la 270 de milioane de lei fără TVA. Drumul va avea o lungime de aproape 80 de kilometri prin judeţul Caraş-Severin, diferenţa până la 100 de kilometri fiind pe teritoriul judeţului Timiş. Acest drum va reuşi să preia o parte din traficul care iese din ţară pe la Stamora-Moraviţa şi să mai elibereze din presiunea care se pune pe Drumul European până la Lugoj”, a spus Dan Stan.
De asemenea, se va interveni în sfera unor drumuri atipice, avându-se în vedere construirea unor structuri de transport metropolitane, care să asigure un transport fluid din apropierea marilor oraşe, sau din oraşe către zonele exterioare unde sunt amplasate cele mai multe firme cu investiţii foarte mari. (B. Naum)


Un gând despre “Caransebeşul va avea Drum expres

Comentariile sunt închise.