Pisano nu mai vrea să ofere cadou prima repriză nimănui!


pancota caransebes 3

Șoimii Pâncota – FC Caransebeș 1913 2-1 (1-0)

În etapa a IV-a a Ligii a II-a, FC Caransebeș 1913 s-a deplasat sâmbătă, 19 septembrie, la Pâncota, pentru o partidă pe care antrenorul gugulanilor, Giovanni Pisano, o vedea extrem de grea, cu atât mai mult cu cât în runda precedentă elevii săi pierduseră pe teren propriu cu 1-2 în fața celor de la Baia Mare, iar adversarii veneau după un 1-1 în deplasare, obținut în fața celor de la Gaz Metan Mediaș.

Pe o căldură sufocantă, gazdele au început meciul în atac, iar în minutul 5 au cerut penalty la un duel între Issa și Bușu, însă „centralul” Nicolae Botaş a rămas impasibil. Un minut mai târziu, Moisii l-a blocat în careul caransebeşean pe Pirtea, care, din cădere, a reluat de la 6 metri, însă şutul a fost slab și Bușu a reuşit să îndepărteze pericolul. Gazdele au continuat să atace şi, în minutul 12, după o combinație în viteză între Gâlcă şi Issa, ultimul a tras cu stângul de la 12 metri, dar Pascal a respins balonul. Portarul caransebeşean a mai avut două intervenţii, una în minutul 19, când a reţinut mingea trimisă de la 20 de metri de Danci, şi alta în minutul 22, când acelaşi Danci, după ce şi-a făcut un balon în marginea careului, a tras din voleu, dar slab, iar goal-keeper-ul gugulan a prins.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 28, atunci când Siminic a centrat în careu, Traore a căzut în suprafaţa de pedeapsă după un duel cu La Vecchia, și Botaș a arătat punctul cu var. Penalty-ul a fost executat slab de Issa, pe mijlocul porții, iar Pascal a reținut.

Abia după prima jumătate de oră caransebeşenii au ieșit mai mult la joc, gazdele acuzând psihic ratarea loviturii de la 11 metri. Astfel, în minutul 35, Roman a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar balonul s-a dus peste poartă.

Scorul a fost deschis în minutul 36, atunci când Alin Mihai a fost angajat bine în adâncime, acesta a prelungit pe spate, la Pirtea, care, din 7 metri, a strecurat mingea pe lângă Pascal.

Până la pauză, gazdele şi-au mai trecut în cont două ocazii, una în minutul 42, când Danci a executat bine o lovitură liberă de la 26 de metri, iar Pascal a respins cu pumnii de la colţul scurt, şi în minutul 45, atunci când Siminic a centrat de pe stânga şi Gâlcă a reluat din plonjon, de la 10 metri, pe mijlocul porţii, iar portarul gugulanilor a reţinut balonul.

Caransebeşenii au avut şi ei o fază de atac, în minutul 44, când Roman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, însă balonul a fost respins de fundaşul Dubeştean.

Gazdele au avut prima ocazie de gol şi partea secundă, în minutul 47 Pirtea scăpând pe contraatac, dar Stelitano a reuşit să-l blocheze la marginea careului. Un minut mai târziu, acelaşi Pirtea a centrat din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, Traore a prelungit pe spate, dar Issa a ratat intercepţia, balonul scurgându-se în aut de poartă. În minutul 52, Gâlcă a primit un balon la 14 metri lateral dreapta, Stelitano a intrat prin alunecare, fără să-l atingă pe jucătorul gazdelor, care a căzut în careu şi a solicitat penalty, însă Nicolae Botaş i-a arătat al doilea cartonaş galben, pentru simulare, astfel că gazdele au rămas în zece jucători.

După eliminarea lui Gâlcă, caransebeşenii au pus stăpânire pe joc. În minutul 60, Dubeştean a pasat greşit cu capul, acasă, portarul Irimia a boxat până la Livan, acesta a încercat să-l dribleze la marginea careului mare, iar goal-keeper-ul pâncotan l-a faultat. Egalarea a venit în minutul 61, după o centrare a lui Livan de pe dreapta, Stoica înălţându-se şi reluând cu capul de la opt metri, fără speranţe pentru Irimia.

Bucuria oaspeţilor a ţinut extrem de puţin, deoarece, în minutul 62, Alin Mihai a pasat pentru Pîrtea, Pascal l-a agăţat în suprafaţa de pedeapsă, iar Nicolae Botaş i-a sancţionat pe gugulani pentru a doua oară în acest meci cu penalty. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu siguranţă de Danci, şi gazdele au trecut din nou în avantaj.

Chiar dacă au evoluat în zece jucători, pâncotanii s-au dovedit mai periculoşi, în minutul 70, pe un contraatac, Pirtea angajându-l pe Mihai în careu, şutul acestuia de la 13 metri lateral stânga fiind reţinut de Pascal.

În minutul 83 s-a restabilit egalitatea numerică în teren, după ce Suciu, fostul jucător al Pâncotei, a văzut direct cartonaşul roşu, după o intrare cu talpa la Danci, undeva la mijlocul terenului.

Putea să se termine 2-2, pentru că în minutul 90+2 Stoica a pătruns în careu, a căzut în suprafaţa de pedeapsă, solicitând penalty, însă se pare că Nicolae Botaş îşi făcuse deja norma pentru acest meci, acordându-le gazdelor.

„A fost un meci echilibrat, am şi spus, ştiam că la Pâncota va fi foarte greu, ei îşi doreau aceste trei puncte deoarece erau importante, având în vedere că pe teren propriu avuseseră unele dificultăţi. Cât despre noi, se pare că avem acelaşi blocaj psihic în prima repriză, nu reuşim să ne facem jocul exersat la antrenamente, intrăm în teren cu frică… În repriza a doua am început mai bine, un jucător de la ei a luat al doilea galben pentru simulare şi am încercat să profităm de această eliminare introducând un jucător ofensiv. După ce am echilibrat partida şi am marcat, gazdele au reuşit să mai ciupească un penalty şi au ţinut de rezultat. Jocul s-a reechilibrat numeric prin eliminarea lui Suciu, dictată prea uşor, după părerea mea. Adversarii nu ne-au impresionat, au fost doar mai bine organizaţi, au mai mulţi jucători care se cunosc încă din campionatul trecut, în timp ce noi mai avem de lucru la omogenizarea echipei, însă campionatul e lung. Şi mai cred că nu trebuie să mai facem cadou nimănui, de acum, prima repriză! În ceea ce priveşte meciul din etapa viitoare, de la Reşiţa, vom vedea ce vom face, fiindcă pe lângă Răducu, pe care sperăm să-l recuperăm până atunci, domnul arbitru de azi ne-a mai lăsat fără un fundaş, e vorba de Suciu, care a primit cartonaş roşu”, a declarat după meci antrenorul lui FC Caransebeş 1913, Giovanni Pisano.

Șoimii Pâncota: Irimia, Dan, Traore, Dubeștean, Siminic, Issa, Pavel, Gâlcă, Danci (min. 89, Fuchs), Pirtea (90+1, Farcaş), Mihai (76, Oprea). Antrenor, Ionuţ Popa.

FC Caransebeș 1913: Pascal, Stelitano, Moisii (56, Curelea), Suciu, Bușu (83, F. Pisano), Cîrstoiu, Livan, Roman, La Vecchia (81, Bogdanovici), Lupu, Stoica. Antrenor Giovanni Pisano.

A arbitrat la centru Nicolae Botaş (Timişoara), asistat la cele două linii de Bogdan Dragoş şi Constantin Cantemir, ambii din Braşov.

Observatori: Mircea Bucur (Târgu Mureş) şi Romeo Malac (Timişoara).

Sorin ROGOZgiovanni pisano 2