Cantonament cu cadouri… record


În perioada 4-14 ianuarie, patru atleţi de la C.S.Ş. Caransebeş, împreună cu antrenoarea Iuliana Popescu, s-au aflat într-un cantonament de pregătire în Bucureşti. A fost o perioadă de 10 zile de pregătire foarte eficientă, deoarece antrenamentele s-au desfăşurat în sala circulară de atletism, acolo unde vor avea loc majoritatea competiţiilor indoor din acest sezon. Cantonamentul din Bucureşti s-a încheiat cu o competiţie, prima de sală din acest an, dedicată Copiilor 1, 2 şi 3 – „Cupa Olimpia”. La categoria Copile 1, în proba de 600 mp, atletele caransebeşene Loredana Cimpoieru şi Nicoleta Cimpoieru s-au impus fără probleme. „Probleme” şi-au pus doar una alteia, lupta pentru locul I ducându-se până pe ultimii metri ai cursei. Pentru prima dată într-un concurs oficial, Nicoleta a învins-o pe sora ei geamănă Loredana şi i-a „suflat” acesteia medalia de aur. Diferenţa dintre ele a fost mai mică de o secundă, Nicoleta parcurgând distanţa de 600 m în 1:44,77, iar Loredana în 1:45,52, ambii timpi fiind recorduri personale şi rezultate foarte valoroase pentru categoria lor de vârsta, Copii 1.

Încă o pereche de gemeni a fost în aceasta perioadă în cantonament. Este vorba despre Maria Irimia şi Alexandru Irimia. Şi ei au concurat la „Cupa Olimpia” în proba de 600 mp, însă în afara concursului, deoarece ei sunt Juniori 3. Competiţia a fost pentru ei mai mult o probă de control, pe care amândoi au trecut-o cu succes şi cu recorduri personale. Maria a alergat 600 m în 1:39,88, iar Alexandru în 1:34,44.

Toţi cei patru atleţi şi-au sărbătorit zilele de naştere în perioada acestui cantonament, Maria şi Alexandru în 9 ianuarie, iar Nicoleta şi Loredana în 12 ianuarie, rezultatele bune obţinute de ei în concurs fiind un cadou frumos pe care şi l-au făcut pentru munca depusă până acum.

Carmen SENCO