Lumina Paştelui a încălzit Biblioteca


În cadrul proiectului educaţional intitulat „Şcoala altfel”, Biblioteca Municipală „Mihail Halici” a venit în sprijinul instituţiilor de învăţamânt caransebeşene, organizând împreună cu acestea mai multe manifestări cultural-educative, ultima dintre acestea având loc vineri, 6 aprilie, de la ora 13, în Sala de lectură a Bibliotecii Municipale.

Activitatea a fost realizată în colaborare cu elevii claselor a VI-a A şi a VII- a A de la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini, coordonaţi de prof. Ana Borcean, şi a fost sugestiv intitulată „Lumina Paştelui”, fiind închinată celui mai mare Praznic Împărătesc al creştinătăţii, cel al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În atmosfera caldă, primitoare, a Bibliotecii Municipale, elevii de la Grupul Şcolar Industrial au recitat din propriile creaţii lirice şi au prezentat două scenete, create şi interpretate de ei. În poeziile lor, au relevat apropierea primăverii, dar şi trăirile avute în aşteptarea celei mai importante sărbători creştine – Sfintele Paşti. Spontani şi veseli, copiii ne-au înseninat cu viziunea lor inocentă asupra acestei perioade a anului, insistând asupra elementelor plăcute lor: florile de cireş, ouăle înroşite, masa şi darurile de Paşti, clopotele bisericii, blândeţea iepuraşilor.

Cu acest prilej, numărul de cititori ai Bibliotecii Municipale s-a îmbogăţit, parte dintre elevii prezenţi la aceste activităţi, care nu apăreau în evidenţele instituţiei, fiind fascinaţi de fondul nostru de carte, împrumutând volumele care-i interesau şi hotărând ca şi pe viitor să apeleze la serviciile noastre.

Toţi participanţii la manifestările organizate de Biblioteca Municipală, în această perioadă, au fost rasplătiţi cu diplome şi dulciuri oferite cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Caransebeş.

Redăm, în continuare, două dintre poeziile premiate la această acţiune.

Lumina Paştelui

Lumânări cu flăcări sângerii

Lacrimile-şi alină,

S-oprească fiorul durerii,

Să simtă dulcea lumină.

Lumină a Învierii,

Ce intră-n orice suflet,

Este lacrima durerii

Suferinţei lui Iisus portret.

Veniţi, sufletele să ni le curăţim,

Că aşa e bine,

Cu toţii să ne mântuim,

Durerea să se-aline.

Nastasia Elena Niţu

Gr. Şc. I.C.M, Corp B, clasa a VI-a A

 

Veselia Paştelui

Primăvara ne vesteşte:

Paştele acum soseşte,

Soarele a răsărit

Şi copacii-au înflorit.

Hai, copii, să ne jucăm

Şi cu toţii să cântăm

Imnuri Domnului Iisus,

Paznic lumii noastre pus.

Totul va fi minunat,

Spectacolul l-am terminat,

Un Paşte fericit noi v-am urat

Şi-n vacanţă am plecat !

Denisa Puraci

Gr. Şc. I.C.M, Corp B, clasa a VI-a A

Mircea MOSCOVICI