Caransebeş Tango


 Restaurantul „Nord” a găzduit, recent, prima ediţie a Galei „Magnum” la dans sportiv, eveniment organizat de Clubul „Magnum Team”, în colaborare cu Primăria, Casa de Cultură „George Suru” şi Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Caransebeş. La acţiune au participat aproximativ 200 de copii şi tineri, organizatorii intenţionând ca, pe viitor, asemenea spectacole, structurate pe genuri de dans şi categorii de vârstă, să aibă loc la Casa de cultură. (C. Senco)

 Clubul de dans sportiv „Magnum Team”, în colaborare cu Primăria Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” şi Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din municipiu, a organizat duminică, 19 februarie, ediţia I a Galei „Magnum” la dans sportiv. În deschiderea manifestării, câţiva dintre elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice au prezentat un miniconcert. „Ei sunt elevi talentaţi şi sârguincioşi, care îmbină utilul cu plăcutul. Datorită talentului lor, au obţinut de-a lungul anilor mai multe premii interne şi internaţionale”, a declarat prof. Iancu Laurenţiu. Spectacolul lor a fost urmat de un program artisitic oferit de membrii „Magnum Team”. Un moment deosebit de bine primit de public l-a constituit demonstraţia de dans sportiv standard şi latino, susţinută de perechile Florin Gherasim – Lorena Sturza şi Marius Gherasim – Paula Otiman

„Pentru mine este o bucurie să pot aduce dansul în Caransebeş. Îmi doresc să fie mult mai mult decât atât, dar organizarea unei asemenea gale se face destul de greu, însă, o dată pe an, cred eu că merită să premiem copiii care de-a lungul anului obţin rezultate. De exemplu, într-un an am reuşit să luăm premiul I la trei categorii de început, ceea ce înseamnă foarte mult, pentru că ne batem cu Timişoara, cu Bucureştiul, unde există mai mult de 20 de cluburi de dans, unde părinţii îşi permit să investească mai mult, iar când vezi un copil care are o posibilitate financiară mult mai redusă şi pe care l-ai antrenat, iar el a reuşit să obţină locul I, înseamnă că-ţi vezi împlinit visul şi faci orice pentru ca acel copil să devină şi mai bun. De altfel, mă bucur că am reuşit să atrag copii şi tineri, că am reuşit să-i fac să le placă. Dansul de performanţă înseamnă sacrificii, atât pe plan financiar, cât şi în plan emoţional”, ne-a declarat antrenorul Ovidiu Tomescu.

Manifestarea s-a încheiat cu premierea Galei „Magnum” şi un after-party, la care au luat parte toţi cei aproximativ 200 de copii şi tineri participanţi la acţiune. Potrivit directorului Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, unul dintre organizatori, manifestarea nu face decât să împlinească menirea instituţiei. „Rolul Casei de cultură este tocmai acela de a aduna cât mai mulţi consumatori de artă şi cultură. Dansul este o formă a artei, pe care noi o protejăm şi încercăm ca de la vârste fragede să sădim în inimile copiilor dragostea pentru frumos, pentru mişcare ritmică, pentru a-i deparazita de influenţele nefaste. Noi nu vrem ca vreun copil, îndrumat prost, să fie îndreptat spre dansurile consumatoriste, şi de aceea am adus instructori din altă parte, pentru că la Caransebeş nu am găsit pe nimeni care să ne ajute”, a mai spus Cojocariu. La Caransebeş, aceste cursuri sunt practicate de câţiva ani, astfel încât acum există mai multe generaţii de dansatori sportivi.

Dansul sportiv este un sport care presupune nu numai efort fizic, ci şi material. Toate cheltuielile, de ţinută, de încălţăminte, deplasările, sunt suportate de părinţi şi de cluburi. „Pe lângă acestea, există taxe de concurs, cheltuieli pentru costume, machiaj, totul se plăteşte. Este minunat atunci când vezi că obţii rezultate, pentru că există şi copii în care se investeşte, dar nu obţin rezultate. Dansul, în general, te educă şi te pregăteşte pentru viaţă”, a mai adăugat Ovidiu Tomescu. Practicanţii acestui sport participă în fiecare zi de sâmbătă şi de duminică la antrenamente, dar, odată ce apar primele rezultate, satisfacţia creşte. Gala „Magnum” a reunit mai multe generaţii şi stiluri de dans. În viitorul apropiat, asemenea spectacole, organizate pe genuri de dans şi pe categorii de vârstă, vor fi organizate în Sala de spectacole a Casei de Cultură.

Carmen SENCO