Suntem pe locul I pe ţară. La infracţiuni economice…


Numărul mare de infracţiuni de natură economico-financiară constatate anul trecut în Caraş-Severin situează judeţul nostru, din acest punct de vedere, pe primul loc în ţară. Cele 1.808 infracţiuni reprezintă 325 de infracţiuni la suta de mii de locuitori. Datele au fost prezentate de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, com.-şef dr. Grigore Stolojescu. Conform cifrelor  centralizate în bilanţul activităţii desfăşurate în 2011 de poliţiştii cărăşeni, rezultă că pe această linie a fost începută urmărirea penală în 123 de dosare, au fost reţinute 15 persoane şi 10 au fost arestate.

Au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate 900.000 de ţigarete. În anul 2011 au fost sesizate peste 11.000 de infracţiuni, din care 2.196 sunt de natură economico-financiară, 5.563 de natură judiciară şi 3.313 de altă natură. Anul trecut au fost soluţionate 4.404 dosare. În 2011, poliţiştii cărăşeni au vizat creşterea  gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, combaterea infracţionalităţii, a evaziunii fiscale, siguranţa stradală şi cea din mediul rural, siguranţa rutieră şi reducerea riscului rutier.

Potrivit lui Stolojescu, unele obiective au fost atinse, la altele mai trebuie lucrat. În şedinţa de bilanţ, au mai fost prezentate aspecte privind infracţionalitatea juvenilă, criminalitatea stradală, infracţionalitatea în domeniul silvic, precum şi siguranţa traficului rutier.

Tiana MESNER