Căminul din Sacu primeşte şi dă ajutor


La mijlocul săptămânii trecute, Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu a beneficiat de un TIR plin cu ajutoare expediate din Germania, de la Friedrichshafen, prin „Triumph des Herzens Hilfe für Osteuropa”. Sprijinul acordat de asociaţia germană, în valoare de 5.300 de euro, a constat în mobilier de cameră – paturi, dulapuri, mese, colţare –, mobilier de bucătărie, haine, jucării, o maşină de spălat haine şi una pentru vase, un congelator, televizoare şi covoare.

Şi cum ajutoarele le-au prisosit bătrânilor de la Căminul din Sacu, conducerea instituţiei a donat o parte din bunuri, acestea ajungând la Grădiniţele PP 1 Şi PP 4 din Caransebeş, Grădiniţa cu Program Prelungit din Oţelu Roşu, la cea din Sacu, precum şi la Centrul pentru Servicii Sociale „Sf. Vasile cel Mare” din Caransebeş.

De asemenea, am donat jucării şi păturițe grădiniţei din Sacu, iar prin intermediul Primăriei comunei, o parte din mobilierul rămas va ajunge în posesia persoanelor nevoiaşe din această localitate. Asociaţia germană a venit aici pentru prima dată, dar, aşa cum ne-au promis, nu şi pentru ultima oară, şi mă folosesc de acest prilej pentru a le adresa cele mai sincere mulţumiri reprezentanţilor acesteia, care s-au gândit la noi”, ne-a declarat Iosif Gherghinuţă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Sacu.

Mădălina DOMAN