Felix Borcean are ac de cojocul poliţiştilor localiDupă ultima şedinţă din 2019 a Consiliului Local Caransebeş, primarul Felix Borcean a ţinut să facă unele referiri la o sesizare făcută de un cetăţean, privind activitatea Poliţiei locale. Este vorba despre implicarea poliţiştilor şi a directorului Florin Bojin în acţiunea care s-a desfăşurat în municipiu, la mijlocul lunii decembrie, când în oraş a venit binecunoscuta Gaşcă Zurli.
Edilul a precizat că, înainte cu o zi de eveniment, deci luni, 16 decembrie, a fost înştiinţat că, în apropierea scenei amplasate în Piaţa Revoluţiei din Centrul civic al municipiului, se află două echipaje ale Poliţiei Locale Caransebeş care nu îşi justificau prezenţa în zonă. „Jandarmeria şi Poliţia erau în comitetul de organizare a acestui eveniment, dar Poliţia locală nu avea nicio treabă acolo. L-am sunat pe directorul Florin Bojin şi l-am întrebat ce caută cele două maşini acolo. Mi-a răspuns că trebuie să asigure paza, dar ce să păzească, cum se descarcă schelele? În timpul spectacolului, marţi, am mai înţeles, a fost multă lume… Nu sunt supărat pe Andra Pleşa, cea care a organizat acţiunea, pentru că eu i-am dat aprobările, a mers totul foarte repede, iar dacă făcea cerere pentru Poliţia locală probabil că i-aş fi aprobat-o. Dar atâta vreme cât faci asemenea lucruri din obedienţă sau din exces de zel…”.
După discuţia telefonică, una dintre maşinile Poliţiei locale a plecat, iar echipajul celeilalte s-a „ascuns” în faţa Primăriei, deşi Felix Borcean le-a urmărit deplasările pe aplicaţia GPS de pe telefonul personal.
„În plus, am documentul prin care Florin Bojin le dă ordin poliţiştilor să asigure permanenţa la schelă cu cel puţin o maşină în noaptea anterioară desfăşurării spectacolului. Ce să mai spun?”.
Totuşi, Felix Borcean a mai adăugat că se vor lua măsuri, deoarece la începutul acestui an va trebui să le acorde calificative poliţiştilor, şi „găsim noi ac de cojocul fiecăruia”.
Bogdan NAUM