Organigrama care face valuri în Consiliul Local Caransebeş



Şedinţa ordinară de luni, 22 iulie, a Consiliului Local Caransebeş a fost, probabil, cea mai aprinsă a acestui for, cel puţin din ultimii 30 de ani.
Disputele au început încă de la anunţarea ordinii de zi, atunci când primarul Felix Borcean a propus trei proiecte suplimentare, unul privind rectificarea bugetului local, altul referitor la o serie de lucrări executate la Ştrandul Municipal de Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare, însă cel mai controversat a fost acela prin care edilul Caransebeşului urmărea să treacă noua Organigramă a Aparatului de specialitate al primarului.
Consilierii liberali, în număr de şapte, nu s-ar fi putut opune adoptării proiectului de hotărâre, social-democraţii având superioritate numerică, ei fiind opt, aşa că au invocat faptul că proiectul primarului nu a fost avizat de Comisia de specialitate nr. 5, deoarece preşedintele acesteia nu a convocat întrunirea ei, şi prin urmare nu poate figura pe ordinea de zi, în aceeaşi situaţie fiind şi proiectul de hotărâre referitor la ştrand.
După o adevărată ceartă purtată între Felix Borcean, preşedintele de şedinţă Vasile Rafa şi secretarul Primăriei, Ana Bratu, aceştia din urmă susţinând că proiectul de hotărâre nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi pus pe ordinea de zi, într-un final s-a luat decizia ca membrii acestei comisii să se întrunească pe loc, pentru a aviza sau a respinge iniţiativa primarului, sens în care s-a luat o pauză de 15 minute.
După acest interval, în Aula „1 Decembrie” s-au întors doar consilierii PSD, liberalii părăsind în bloc clădirea Primăriei. În aceste condiţii, s-a pus problema dacă şedinţa poate continua sau nu, răspunsul secretarului Ana Bratu fiind negativ, deoarece nu este întrunit cvorumul de jumătate plus unu dintre consilierii prezenţi. Văzând că se doreşte continuarea şedinţei, Ana Bratu i-a avertizat pe social-democraţi şi pe primarul Felix Borcean că, orice hotărâre se va lua, ea va fi nelegală. În plus, liderul consilierilor PSD, Florin Bogdea, a ţinut să menţioneze răspicat că „Plecarea liberalilor reprezintă o fugă din faţa cetăţenilor”.
S-a mai încercat convocarea unei şedinţe extraordinare, în interval de jumătate de oră, dar cum şi această variantă a căzut, s-a hotărât ca aceasta să aibă loc în dimineaţa zilei de marţi, 23 iulie.
Sonia BERGER