CSŞ Caransebeş, câştigător la „Ziua Fotbalului de Bază”


Ziua de 22 mai a fost declarată de către preşedintele UEFA, Michel Platini, ZIUA FOTBALULUI DE BAZĂ (UEFA Grassroots Day) pe teritoriul întregii Europe.
Cu această ocazie, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a organizat, miercuri, 22 mai, pe terenul sintetic din incinta Stadionului „Mircea Chivu” din Reşiţa, acţiunea intitulată „Ziua fotbalului de bază”. Astfel, timp de patru ore, copii din trei oraşe ale judeţului au petrecut momente sublime, practicând diferite jocuri care ţin de fotbalul de bază.
La acţiune au participat 65 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani (născuţi între anii 2001 şi 2003), de la unităţile de învăţământ din Reşiţa (coordonatori Ovidiu Telescu, Sorin Suciu şi Lavinius Copocean), Caransebeş (coordonatori Toma Peica şi Ion Bica) şi Bocşa (coordonator Marius Totosi).
Participanţii au avut posibilitatea să se bucure şi să sărbătorească împreună Ziua oficială a fotbalului de bază, pe lângă competiţia organizată pentru echipele înscrise fiind pregătite şi alte întreceri: ştafetă, jonglerii cu mingea, proba de penalty-uri şi lovituri la bară.
Laureaţii întrecerii au fost: Marius David, născut în anul 2002, elev în clasa a IV-a, la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa, la proba de jonglerii (135 de „duble” realizate); Bogdan Boska, născut în 2002, elev în clasa a IV-a , la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa, la proba de lovituri la bară (obligata); Darius Boldea, născut în anul 2001, elev în clasa a V-a, la Liceul „Traian Lalescu” din Reşiţa; echipa AFCM Reşiţa (antrenor Ovidiu Telescu) a câştigat proba de ştafetă; echipa Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş (antrenor Ion Bica) a câştigat turneul de mini-fotbal.
La finalul întrecerii au fost acordate premii celor remarcaţi, iar fiecare participant a primit câte o diplomă din partea organizatorilor, AJF Caraş-Severin, ne-a informat Flotin Ştiube, din cadrul Asociaţiei.